Novi BMW XM stiže već ove godine

Novi BMW XM stiže već ove godine

BMW je objavio fotografije novog SUV modela, čija se premijera očekuje u narednim mjesecima, a riječ je o prvom modelu s M hybrid drive sustavom koji će raspolagati s ukupnom snagom od 653 KS.

Nova GARAŽA je na svim kioscima: prvi hrvatski test Honde CR-V 1.5 i Suzuki Vitare 1.0
Nova BMW serija 1 – potpuno nova filozofija
BMW M5 Edition 35 Years

Krajem prošle godine BMW je prikazao koncept XM, a već će u drugoj polovici ove godine biti predstavljena i serijska izvedba novog modela, koji će ujedno biti i prvi samostalni M SUV model, a kao što se i očekuje, neće biti riječ o samo još jednom SUV-u.

Serijsku izvedbu BMW-a XM će pokretati hibridni sklop, a riječ je o prvom modelu s M Hybrid drive sustavom, koji se sastoji od elektromotora i novog V8 benzinca, a koji će razvijati maksimalnu snagu od 480 kW/653 KS, a nudit će i 800 Nm okretnog momenta.

Što se tiče baterije, za sada nema informacija o njenom kapacitetu, no prema WLTP standardu će moći prijeći do 80 km. Serijski dolazi i pogon na sve kotače, a mjenjač je automatski.

Osim toga, očekuju se i standardni M sustavi i podešavanja, koja uključuju ovjes, ispušni sustav, kočnice, ali i izgled, jer će s ovim modelom biti najavljena i nova maska motora. Najavljeni su i izrazito lagani M aluminijski naplatci dijagonale 23 inča.

Naravno, M detalji se nastavljaju i u unutrašnjosti, a to uključuje sportski upravljač i sjedala, dorađeni multimedijski sustav, a osim ka sportu, sve je ujedno podređeno i udobnosti vožnje, kao i prostranosti za sve putnike.

BMW je najavio i kako će serijska proizvodnja startati u prosincu ove godine, a na tržištu se očekuje početkom sljedeće, a proizvodit će se u SAD-u. Cijene će biti objavljene naknadno.

KOMENTARI