Honda je predstavila novi Civic za SAD, a europska izvedba neće biti puno drugačija

Honda je predstavila novi Civic za SAD, a europska izvedba neće biti puno drugačija

Honda je u SAD-u predstavila 11. generaciju modela Civic i to u limuzinskoj izvedbi, a koja će se na tržištu naći kao model 2022., a donosi ''smireniji'' dizajn u odnosu na prethodnu generaciju, a europska inačica se ne bi trebala puno razlikovati u izgledu.

Što kažete na dizelsku Hondu Civic s četvora vrata uz paket Elegance Navi?
Nova GARAŽA je na svim kioscima: kako povećati snagu benzinskog motora, zamijeniti krov na kabrioletu i pronaći najbolji rabljeni automobil
Honda Civic drag race: Japanski as gradske klase

Nova Honda Civic, koja je predstavljena na tržištu SAD-a, već je 11. generacija ovog modela, a iz Honde kažu kako će novi model podići standard u pogledu performansi, stila, sigurnosti i naprednih tehnologija u ovoj klasi vozila.

Krenimo od vanjskog dizajna, koji bi mogli opisati kao isti, ali i potpuno drugačiji. Naime, dizajn više nije napadan i više je elegantan i donosi novi potpis dnevnih LED svjetala sprijeda, a i sama svjetla dolaze u LED tehnologiji. Gledajući s boka, najsličniji je prethodniku, a tu su glavne novosti novi dizajn aluminijskih naplataka, kao i nove boje karoserije.

Također treba naglasiti kako je na fotografijama prikazana limuzinska izvedba Civica, a glavni adut u Europi će ipak biti izvedba s 5 vrata, pa očekujemo ponešto drugačije rješenje stražnjeg dijela vozila. No i tamo se mogu očekivati LED svjetla, a branik vjerojatno više neće biti ”predizajniran” s mnogim detaljima koji se mnogima nisu svidjeli.

Limuzinska izvedba je duga 4.674 mm, široka je 1.800 mm i visoka 1.415 mm, dok je međuosovinski razmak povećan na 2.736 mm. Nove dimenzije donose i veću prostranost u kabini, a prtljažnik nudi obujam od 420 litara.

Unutrašnjost je također sada dizajnirana elegantnije i donosi digitalnu instrument ploču te 7 ili 9 inčni središnji multimedijski zaslon. Zanimljivo je dizajnirana i linija s otvorima za zrak koji su sakriveni ispod mrežaste maske, a tu je i potpuno novi volan. Osim toga, Honda najavljuje kako se pri izradi unutrašnjosti koriste puno kvalitetniji materijali nego do sada.

Na europskom tržištu će Civic biti vjerojatno dostupan samo u hibridnim izvedbama, pa nema smisla pisati o motorizaciji za tržište SAD-a, već ćemo za to morati pričekati premijeru ”naše” izvedbe koja se očekuje tijekom ljeta, dok će novi model u prodaju stići do kraja godine.

KOMENTARI