Nova Mazda MX-5 imat će više snage

Nova Mazda MX-5 imat će više snage

Mazda MX-5, popularna Miata, uskoro stiže s više snage ispod poklopca motora

Seat u Barceloni na MWC predstavlja sadašnjost i budućnost
Ljepotice vam žele sretnu novu 2018. godinu
Prva fotografija: Infiniti Q Inspiration Concept na NAIAS 2018

Pod oznakom Mazda MX-5 2019 u kolovozu ove godine kreće prodaja ažuriranog roadstera, i to u obje verzije – s mekanim krovom i s RF targa izvedbom. Najveća novost je više snage za postojeći benzinski Skyactiv-G 2.0 atmosferski motor s četiri cilindra snage 160 KS – snaga se povećava na 184 KS (pri 7000 okr/min), a uz više snage dobit ćemo i više zabave jer će se motor vrtjeti više nego na aktualnoj generaciji.

Okretaji se povećavaju s trenutnih 6800 okretaja na 7500, čime će motor biti još zabavniji za vožnju. Nešto sitno povećat će se i okretni moment, s 200 na 205 Nm (pri 4000 okr/min). Mazda najavljuje i akustično tuniranje zvuka motora pa bi motor definitivno mogao dobiti drugačiji karakter u vožnji.

Update bi trebala dobiti i slabija verzija sa Skyactiv-G 1.5 benzinskim atmosferskim motorom s četiri cilindra, ali Mazda ne otkriva da bi se snaga sa 131 KS trebala povećavati. Oba motora imat će bolje sagorijevanje smjese goriva te veći okretni moment, bit se u skladu s novim WLTP/RDE kriterijima potrošnje, uz zadovoljavanje Euro 6d propisa o emisiji štetnih plinova. Također, oba motora imat će bolji osjećaj u vožnji jer je smanjen odziv na papučici gasa i reakcije motora. Jinba Ittai iskustvo u vožnji bit će i dalje na prvom mjestu (jedinstvo konja i jahača, u prijevodu s japanskog jezika).

Mazda MX-5 dobit će i pet novih sigurnosnih tehnologija objedinjenih pod nazivom i-ActivSense:
– Advanced Smart City Brake Support prepoznaje vozila i pješake ispred vozila te pomaže pri izbjegavanju sudara
– Smart City Brake Support (Reverse) detektira vozila i prepreke iza vozila
– Drive Attention Alert upozoravaju vozača kad je vrijeme za odmor
– Traffic Sign Recognition System služi prepoznavanju prometnih znakova
– Rear View Camera odnosno stražnja kamera olakšava parkiranje i vožnju unatrag.

Dizajn automobila nije mijenjan, ali stižu tamnije izvedbe za 16 i 17-inčne lakometalne naplatke dok će se mekani krov moći dobiti u novoj smeđoj boji.

KOMENTARI