Limitirana edicija Mazda MX-5 Z-Sport

Limitirana edicija Mazda MX-5 Z-Sport

1. ožujka 2018. će se u prodaji naći specijalna, ograničena serija Mazde MX-5 pod nazivom Z-Sport

Za uživanciju pod otvorenim nebom
Opako dobro izgleda: ovo je novi Aston Martin Vantage Roadster
Novi Porsche 911 Turbo S dolazi sa 650 KS, čak 70 KS više od prethodnika

Bit će proizvedeno samo 300 primjeraka Mazde MX-5 Z-Sport, na drugim tržištima poznate i pod nazivima Miata (SAD) te Roadster (Japan). Ispod haube ovog dvosjeda sa stražnjim pogonom nalazit će se 2,0-litreni benzinski atmosferski 4-cilindrični motor SkyActiv-G snage 160 KS. Motor je već poznat i isproban te se odlikuje specifičnom snagom dostupnom već iz nižih okretaja.

Ono što je novo na Mazdi MX-5 Z-Sport su posebni detalji, po kojima je ovaj roadster proizveden u više od milijun primjeraka poznat. Naime, tijekom povijesti četiri generacije MX-5 je oduvijek bio poseban po posebnim limitiranim edicijama.

Mazda MX-5 Z-Sport bit će prepoznatljiva po mekanom krovu boje trešnje, 17-inčnim crnim BBS kotačima od lagane legure i kožnim sjedalima u boji pijeska (Sand Leather), podnim prostirkama. Boja karoserije će biti Machine Gray, kakvu Mazda već ima u ponudi od prije. Svaki od 300 proizvedenih primjeraka imat će oznaku Z-Sport, ograničeni diferencijal proklizavanja, Bilstein prigušivače i potporni zglob.

Inače, oznaka Z-Sport ne pojavljuje se po prvi put na Mazdi MX-5 – prije točno deset godina, 2007. godine u prodaji je bila MX-5 treće generacije s oznakom Z-Sport koja je proizvedena u 400 primjeraka. Taj model je također imao 2,0-litreni benzinski motor snage 160 KS, a vanjštinom se izdvajao po Radiant Ebony Mica boji, 17-colnim BBS kotačima, aluminijskim umetcima u kabini, pedalama od legure te specifičnog šivanja koncem na kolu upravljača, ručici mjenjača i ručnoj kočnici.

Cijena za model Mazda MX-5 Z-Sport u Velikoj Britaniji će biti 25.595 funti.

KOMENTARI