Nova generacija Subaru Forestera će dolaziti s Toyotinom hibridnom tehnologijom

Nova generacija Subaru Forestera će dolaziti s Toyotinom hibridnom tehnologijom

Subaru i Toyota ponovno surađuju pa će tako potpuno nova generacija Subaru Forestera, koja se očekuje kroz dvije godine, koristiti Toyotin hibridni pogonski sustav.

Renault E-Tech: Od Lego modela do hibridne inovacije – 3. nastavak
Novi Mitsubishi Outlander PHEV modelske godine 2019.
2022 Kia Sportage: Prve fotografije potpuno nove generacije

Već je poznato kako Subaru i Toyota surađuju u razvoju automobila, a uskoro će Subaru po prvi puta koristiti Toyotinu hibridnu tehnologiju na jednom svom modelu. Riječ je o modelu Forester, liji se nasljednik očekuje tijekom 2023. godine i kojeg će pogoniti isključivo hibridni pogonski sustavi.

Novi Forester će biti postavljen na Subaru Global platformu koja će se prilagoditi za novi pogonski hibridni sklop, no još nema informacija hoće li se koristiti samo hibridni ili i plug-in hibridni pogonski sustav, no zna se kako će i dalje Forester dolaziti isključivo s pogonom na sve kotače. No nova će generacija imati bolje performanse i nižu potrošnju, uz već poslovičnu Subaru kvalitetu.

Što se tiče samog izgleda, on će više biti evolucija još uvijek aktualnog modela (kojeg vidite na fotografijeme), no unutrašnjost će biti modernijeg dizajna, a pri izradi će se koristiti i kvalitetniji materijali. Naravno, tu su i najnoviji sigurnosni sustavi koje će Forester dobiti, a u unutrašnjosti se očekuje i najnovija tehnologija u vidu digitalne instrument ploče i modernog multimedijskog sustava.

KOMENTARI