Nova GARAŽA je na svim kioscima: Usporedili smo čak 13 limuzina D-segmenta, ali i otkrili kako skinuti zapečeni naplatak

Nova GARAŽA je na svim kioscima: Usporedili smo čak 13 limuzina D-segmenta, ali i otkrili kako skinuti zapečeni naplatak

Sigurno vam se barem jednom dogodilo da pri zamjeni guma ne možete skinuti kotač. I kako to riješiti? Otkrivamo jednostavan način, ali to nije sve u novom broju časopisa Garaža

Svjetska premijera: novi Mitsubishi L200
Novi Mitsubishi Outlander PHEV modelske godine 2019.
Svjetska premijera: Mitsubishi Outlander PHEV

Udaranje nogom, uz potencijalno moguću ozljedu noge, udaranje tvrdim predmetima uz mogućnost da vozilo padne na tlo – sve su to opasnosti koje prijete zbog „tvrdoglavog“ kotača koji se zapekao za glavčinu i ne želi se odvojiti. Nova Garaža otkriva jednostavno rješenje u kojem ćete se kad-tad naći.

Sigurno biste se željeli naći i u jednoj od 13 limuzina D-segmenta koje smo detaljno usporedili i proglasili pobjednike u dvije kategorije: do 30.000 eura i iznad 30.000 eura. Provjerite koja je limuzina zaista najbolja, a u našoj usporedbi našli su se: Alfa Romeo Giulia, Audi A4, BMW serija 3, Hyundai i40, Kia Stinger, Lexus IS 300h, Mazda6, Mercedes-Benz C-klasa, Opel Insignia, Peugeot 508, Renault Talisman, Škoda Superb i Volkswagen Passat.

Vozili smo Peugeot 3008 s 1,2-litrenim benzinskim motorom snage 130 KS i 8-stupanjskim mjenjačem, a na još višoj poziciji sjedili smo u Mitsubishiju L200, pick-up vozilu dužine 5205 mm. Sa zadovoljstvom smo isprobali i jedan Harley-Davidson motocikl.

Tko ga ne bi poželio imati u svojoj garaži – Ford Mustang upravo obilježava 55 godina, a mi vas podsjećamo na svih šest generacija legendarnog ždrijebeta koje je postalo mustangom.
U slučaju prometne nesreće vrlo bitan faktor je vrijeme, a kako radi eCall sustav otkrivamo u našem detaljnom tekstu, kao i kako je nastao Golf II sa zračnim ovjesom. Provjerili smo i kojih je 10 najsigurnijih SUV vozila te dublje istražili tehnologiju Mazdinog SkyActiv-X motora koji stiže u ovoj godini, a donosi najbolje od dizela i benzinca.

Sigurni smo da će vas oduševiti tema o nazivima i oznakama automobila – i dok su to u jednom dijelu svijeta sasvim normalni nazivi, u pojedinim jezicima i državama mogu označavati poprilično prostu riječ i imati značenje kakvo niste očekivali. Možda i vaš automobil ima neko čudno ime. Bavimo se i stereotipima o markama vozila, temi koja se odlično nastavlja na nazive.
Požurite do prvog kioska i potražite svibanjski broj časopisa Garaža.

KOMENTARI