Mitsubishi konceptom XRT najavljuje novu generaciju modela L200

Mitsubishi konceptom XRT najavljuje novu generaciju modela L200

U Bangkoku je Mitsubishi predstavio koncept XRT, kojim se najavljuje nasljednik pick-up modela Triton, koji je na europskom tržištu poznat pod imenom L200.

Infiniti za Detroit sprema nešto novo, imamo teaser
Alpine je predstavio A290_β concept, viziju električnog hot hatcha koji stiže 2024.
Toyotin eksperimentalni GR Yaris za pogonsko gorivo koristi vodik

L200 je jedan od najpoznatijih, ali i najvažnijih modela Mitsubishija, koji se prodaje u gotovo 150 zemalja na svijetu, a riječ je o srednje velikom pick-up modelu. Peta generacija se ne prodaje već neko vrijeme na europskom tržištu radi strogih CO2 normi, no povratak ovog modela na tržište se očekuje u drugoj polovici 2024. godine.

Dizajn nove generacije će imati ravnije površine i agresivniji dizajn, koji će mu ujedno davati i određenu robusnost. Također, vidi se kako je Mitsubishi napravio određene izmjene oko dizajna prednjeg dijela vozila, u odnosu na ono što smo do sada navikli.

Iako još nema nikakvih tehničkih informacija o vozilu, zna se kako će na tržištima u Aziji ovaj model prodavati s dizel motorom, a kakva će situacija biti na europskom tržištu, to ćemo tek vidjeti. No ne bi iznenadilo da će biti opremljen hibridnim ili čak plug-in hibridnim pogonskim sklopom. Inače, nova generacija modela L200 bit će bazirana na Nissan Navari.

Također, najavljeno je i kako će Team Mitsubishi Ralliart nastupati na Asia Cross Country reliju 2023, a vozit će s prototipom baziranim na novom modelu u grupi T1, a ponovo će pokušati pobijediti.

KOMENTARI