Nissan Townstar je kompaktni dostavnjak koji može imati i električni pogon

Nissan Townstar je kompaktni dostavnjak koji može imati i električni pogon

Novi Nissan Townstar je kompaktni LKV dostupan u putničkoj i dostavnoj izvedbi, kao i s benzinskim ili električnim pogonom, a na tržište dolazi sljedeće godine.

Povišeni nastup: ovo je novi Ford Tourneo Connect Active
Stiže i električni Peugeot e-Expert
Test: Toyota Proace City Verso – Prostor bez granica

Nissan je predstavio Townstar, novi kompaktni LKV model koji zamjenjuje modele NV250 i e-NV200, a baziran je na novom Renault Kangoou, a bit će dostupan u putničkoj i dostavnoj izvedbi, dok će ga pogoniti ili benzinski ili električni motor.

Townstar je postavljen na poznatu Renault-Nissan-Mitsubishi CMF-C platformu, a osnovni motor koji ga pokreće je 1,3-litreni benzinac koji razvija maksimalnu snagu od 96 kW/130 KS i nudi 240 Nm okretnog momenta, a koji je razvijen u suradnji s Mercedesom.

Što se pak električne izvedbe tiče, takav Townstar pokreće 90 kW/122 KS snažan elektromotor koji nudi i 245 Nm okretnog momenta, a kombiniran je s baterijom kapaciteta 44 kWh, koja nudi autonomiju od 285 km, a na brzom punjaču se do 80 % napuni za 42 minute.

Dostavna izvedba Townstara nudi korisni tovarni obujam do 3,9 m3, u koji stanu i dvije euro palete, a maksimalna nosivost je 800 kg. Uz to, Townstar nudi i mogućnost vuče prikolice do težine od 1500 kg. Stražnja vrata se mogu otvarati 60/40 ili klasično na podizanje, a tu su i mnoga pametna rješenja u unutrašnjosti.

Unutrašnjost može biti analogna i digitalna, a kada je digitalna tu je 10-inčna digitalna instrument ploča i 8-inčni središnji multimedijski zaslon, kao i niz najnovijih sustava pomoći vozaču, kao i sigurnosnih sustava. Uz to, električna izvedba Townstara će u opciji nuditi i ProPILOT sustav poluautonomne vožnje.

Novi Townstar nudi mnogo toga više od svojih prethodnika, posebice gledajući praktičnost, ali i sve najnaprednije sustave, a na tržište stiže tijekom sljedeće godine, no cijene još nisu objavljene.

KOMENTARI