Nakon svega par godina u ponudi, Peugeot odustaje od PSE modela

Nakon svega par godina u ponudi, Peugeot odustaje od PSE modela

Nakon svega par godina i modela, u Peugeotu je odlučeno kako se ukida Peugeot Sport Engineered (PSE) oznaka budućih modela.

Peugeot obnovio čitavu gamu modela 508
Tri motora i pogon na sva četiri kotača za hibridni 508 Peugeot Sport Engineered
Peugeot predstavio LEV liniju koja se sastoji od plug-in hibridnih i električnih modela

Iako je prije tri godine rečeno kako će svi budući Peugeotovi modeli dobiti svoju sportsku izvedbu pod oznakom PSE, što je skraćenica za Peugeot Sport Engineered, prema najnovijim informacijama ona se ukida. Naime, Linda Jackson, CEO Peugeota, je za Britanski magazin Autocar izjavila kako se ukida PSE oznaka, jer se pred preusmjerava na potpunu elektrifikaciju do 2030. godine. A do kraja ove godine svi će modeli imati svoje električne izvedbe.

A što se tiče modela, postojao je samo jedan – Peugeot 508 PSE koji je bio predstavljen 2020. godine, a kroz facelift je prošao 2023. godine, te je dostupan u limuzinskoj i karavan izvedbi. On je opremljen plug-in hibridnim pogonskim sklopom koji se sastoji od 1,6-litrenog turbo benzinca i dva elektromotora, a ukupna snaga sustava je 265 kW/360 KS, a pritom je dostupna i 520 Nm okretnog momenta. No vjerojatno je svemu ovome pridonijela i slaba prodaja PSE izvedbe, a u budućnosti se očekuje kako će se ponuditi sportske izvedbe pokretane isključivo strujom.

KOMENTARI