BMW obnovio i električni iX3

BMW obnovio i električni iX3

BMW je predstavio obnovljeni električni iX3, koji sada dolazi s malo drugačijim dizajnerskim elementima, dok se kod pogona ništa ne mijenja, a i autonomija i dalje iznosi do 460 km.

Spreman za ljeto – novi BMW M4 Competition Cabrio xDrive
BMW predstavio novu generaciju monovolumena serije 2 Active Tourer
BMW X7 dužine 5151 mm uz standarde 20-inčne kotače

Nakon što je nedavno prikazao redizajnirani X3, sada je na red došao da kroz redizajn prođe i električni iX3. Tako su sada vidljivi novi branici sprijeda i straga, a tu je i nova, nešto veća, maska, a dorađena su i adaptivna LED svjetla. Naravno, promijenjen je i dizajn 20-inčnih aluminijskih naplataka koji dolaze s gumama niskog otpora kotrljanja.

Unutrašnjost donosi serijska sportska sjedala i novi 12,5-inčni središnji multimedijski zaslon s podrškom za nadogradnju na daljinu. Tu su i najnoviji sustavi kao što su automatsko zaustavljanje vozila u slučaju da se vozač onesvijestio, sustav za stvaranje koridora na autocesti, detekcija svjetla na semaforu te automatska prilagodba prema ograničenjima.

U BMW-u su ponosni i na prilično velik prtljažni prostor koji u osnovi ima obujam od 510 litara, a preklapanjem stražnjih naslona dobiva se ravna utovarna površina, a obujam tada raste na poprilično velikih 1560 litara.

Za pogon se brine elektromotor koji razvija maksimalnu snagu od 210 kW/286 KS te nudi 400 Nm okretnog momenta. Tu je i baterija neto kapaciteta 74 kW koja se može puniti maksimalnom snagom od 150 kW DC, a omogućuje autonomiju do 460 km.

Za ubrzanje od 0 do 100 km/h BMW iX3 treba 6,8 sekundi, dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na 180 km/h. Svakako treba naglasiti i ubrzanje od 0 do 60 km/h koje traje 3,7 sekundi, dok međuubrzanje od 80 do 120 km/h traje 2,5 sekunde.

Dotjerani BMW iX3 se može naručiti već sada, a prve isporuke se očekuju tijekom jeseni. Poznata je i cijena u Njemačkoj gdje ovaj model starta od 67.300 EUR, odnosno preračunato u kune od 505.000 kuna pa na više.

KOMENTARI