Najmanji električni Opel stigao u Hrvatsku: Rocks-e starta od 9.990 eura

Najmanji električni Opel stigao u Hrvatsku: Rocks-e starta od 9.990 eura

Rocks-e je ustvari četverocikl koji može prevesti dvoje ljudi, prvenstveno je namijenjen mladima, a trenutno nema prave konkurencije na našem tržištu.

Opel će proizvesti unikatni Rocks e-xtreme
Električni Citroen Ami ima dva sjedala, a mogu ga voziti i mlađi od 18 godina
Dolazi li novi Fiat Topolino gotovo 100 godina nakon premijere originala?

Prvo je Citroen predstavio Ami, a u ljeto 2021. godine i Opel je predstavio svoju izvedbu koja dolazi pod imenom Rocks-e. A sada je Rocks-e konačno dostupan i na našem tržištu, a riječ je o modelu koji nema konkurencije. Naime, Renault je prestao na našem tržištu nuditi model Twizy, o kojem možete više pročitati ovdje, dok Citroen na našem tržištu nije ponudio model Ami.

Vratimo se mi na Rocks-e, koji je ustvari četverocikl koji izgleda kao automobil, a može prevesti dva putnika, koji sjede jedan pored drugoga, kao i u pravom automobilu, a ima prostora i za nešto malo prtljage. Ipak je riječ o modelu koji je dug tek 2410 mm, širok 1390 mm i visok 1520 mm, dok je međuosovinski razmak dug 1730 mm. Prtljažnik pritom ima obujam od 63 litre, što je dovoljno za dnevnu kupovinu, a glavni prostor se nalazi ispred nogu suvozača. Težina mu je tek 471 kg, a nosivost 229 kg.

Pokreće ga elektromotor koji razvija snagu od tek 6 kW/8 KS i pritom nudi okretni moment od 40 Nm, a omogućuje mu maksimalnu brzinu od 45 km/h. Ugrađena baterija pak ima kapacitet od 5,5 kWh i ona omogućuje autonomiju do 75 km, a za punjenje na običnoj utičnici treba 4 sata.

Kako ipak nije riječ o automobilu, ovim vozilom se može upravljati već sa 16 godina i položenom AM (L6) dozvolom. Opel navodi kako su glavne prednosti u odnosu na električni skuter što se s ovim modelom može voziti tijekom čitave godine, a nude se i ventilacija i grijanje.

Tu je i mogućnost vožnje u dvoje, s time da možete međusobno pričati ili pak slušati glazbu putem bluetooth zvučnika. Naime, sam Rocks-e nema ugrađen radio, no tu je zato dodatni zvučnik kojeg možete ponijeti sa sobom i izvan vozila, a serijski dolazi u paketu opreme Tekno i Klub. Tekno model vidite i na priloženim fotografijama, dok se izvedba Klub razlikuje samo po sivim detaljima, umjesto žutih.

Za kraj ostaje i cijena, koja kreće od 9.990 eur za osnovnu izvedbu, odnosno od 10.740 eura za izvedbu Tekno i Klub. U ponudi će biti i cargo izvedba koja umjesto suvozačkog sjedala donosi pretince i police za prtljagu i dobiva se korisni obujam od 400 litara uz nosivost od 140 kg. Cijena Kargo izvedbe starta od 10.290 eura i izgleda kao i osnovni Rocks-e.

Svakako je riječ o zanimljivom vozilu, a zanimljivo je i kako će se prodaja vršiti putem interneta, a u salonu će biti jedino isporuka. Prodaja kreće danas, a prve se isporuke očekuju u kolovozu.

KOMENTARI