Najmanji električni kombiji iz Mercedesa: luksuzniji EQT i radni eCitan

Najmanji električni kombiji iz Mercedesa: luksuzniji EQT i radni eCitan

Mercedes-Benz je predstavio svoja najmanja dostavna vozila i u električnoj izvedbi, a dolaze u dvije izvedbe – EQT i eCitan.

E-Ducato: Fiat predstavio električnu izvedbu popularnog dostavnjaka
Proace Max je najveći kombi iz Toyote, a predstavljen je i Hilux Hybrid 48V
Putnički automobil prilagođen poslovnim korisnicima sa 100 posto odbitka PDV-a

Mercedes-Benz EQT

Mercedes svoja najmanja kombi vozila radi u suradnji s Renaultom, pa ne čudi sličnost s modelom Kangoo, a nudi ih pod dva imena – EQT i eCitan. Razlika je u tome što je model EQT namijenjen privatnim kupcima, dok je model eCitan namijenjen poslovnim kupcima.

Mercedes-Benz EQT

U nedostatku monovolumena, korisnici kojima je važna ponuda prostora u prtljažniku i u kabini izabrat će neki manji dostavni model u putničkoj izvedbi, a upravo je njima namijenjen EQT. Ovaj 4498 mm dug model nudi prijevoz tri dječje sjedalice u drugom redu i veliki prtljažnik, a naknadno će biti ponuđena i produžena izvedba.

Mercedes-Benz EQT

Serijski dolazi 7-inčni multimedijski zaslon s MBUX sustavom, kao i podrška za Apple CarPlay i Android Auto, a unutrašnjost je napravljena od nešto kvalitetnijih materijala od dostavne izvedbe.

Mercedes-Benz EQT

Za pogon se koristi elektromotor koji razvija snagu od 90 kW/122 KS i nudi 245 Nm okretnog momenta. On dolazi s baterijom kapaciteta 45 kWh, koja podržava i brzo punjenje, a autonomija bi trebala biti oko 300 km. Najavljena je i cijena početnog modela od 49.000 eura.

Mercedes-Benz eCitan

Što se pak dostavne izvedbe tiče, odnosno modela eCitan, on će odmah biti dostupan u dvije dužine – 4498 mm i 4922 mm. On se ističe i po tome što nudi mnogo prostora, pa tako kratka izvedba nudi nosivost od 544 kg i 2,9 m3 prostora, dok duga izvedba nudi nosivost od 722 kg i 3,7 m3 prostora.

Mercedes-Benz eCitan

Sve izvedbe modela eCitan dolaze s istim elektromotorom snage 90 kW/122 KS i 245 Nm okretnog momenta, a također se nudi brzo punjenje koje traje oko 38 minuta (10 do 80 % kapaciteta). Kao i EQT, i eCitan dolazi s mnogobrojnim sigurnosnim sustavima, kao i sustavima za pomoć u vožnji, a cijene će kretati od 35.000 eur, barem u Njemačkoj.

Mercedes-Benz eCitan

KOMENTARI