Najavljena je Mazda MX-30 s blagim hibridnim motorom

Najavljena je Mazda MX-30 s blagim hibridnim motorom

Osim električne izvedbe, koja na naše tržište stiže u rujnu, u ponudi će biti i Mazda MX-30 s blagim hibridnim pogonom, no ta verzija je zasad najavljena samo za Japansko tržište.

Panda se ne da! U proizvodnji ostaje sve do 2026. godine
Suzuki je doradio Swift za 2020. godinu
Novi Qashqai s blagim hibridima i e-Power sustavom, no bez dizelaša

U rujnu će i na naše tržište stići prva serijski proizvedena električna Mazda, a riječ je o SUV modelu MX-30. Proizvodnja je krenula prije par mjeseci, a MX-30 dolazi sa 143 KS snažnim elektromotorom koji nudi i uvijek dostupnih 264 Nm okretnog momenta, a ugrađena baterija kapaciteta 35,5 kWh omogućuje doseg do 200 km s jednim punjenjem.

No Mazda je za tržište Japana najavila i novu izvedbu modela MX-30, a riječ je o modelu s blagim hibridnim pogonom, a sastojat će se od kombinacije dvolitrenog Skyactiv G atmosferskog benzinskog motora i M Hybrid blagog hibridnog sustava koji se sastoji od elektromotora i baterije.

Vjerojatno će biti riječ o sustavu koji se već nudi u modelima Mazda3 i CX-30, a gdje se nudi u dvije izvedbe snage, sa 120 KS i sa 150 KS. U MX-30 će vjerojatno biti ugrađena snažnija izvedba, jer Mazda za sada nije objavila specifikacije novog modela. No zato tvrde kako će Mazda MX-30 e-Skyactiv G, kako joj je puno ime, imati glatka ubrzanja i malu potrošnju.

Izgled će biti potpuno isti kao i kod električne izvedbe, osim jednog malog detalja, a to je naziv e-Skyactiv G koji će biti smješten na poklopcu prtljažnika. Hoće li i kada ovakva izvedba biti dostupna u Europi, još nije poznato, a ako i stigne, to se sigurno neće dogoditi prije proljeća sljedeće godine.

KOMENTARI