Najavljen je nabrijani gradski SUV: Pulse Abarth

Najavljen je nabrijani gradski SUV: Pulse Abarth

Fiat za tržište Brazila najavljuje novi Abarth model, a ovog puta je u igri gradski SUV Pulse, koji je na tržište stigao prošlo ljeto.

Poslušajte zvuk dvosjeda Abarth 124 Spider 2019
Abarth 500e je osvojio prvu nagradu
Abarth 500e: električna zvjerka

Prošlo ljeto je Fiat na brazilskom tržištu predstavio novi gradski SUV model Pulse, koji je nastao na temeljima modela Argo, no od njega je ipak veći. Tako Pulse u duljinu mjeri 410 cm, u širinu 176 cm i u visinu 154 mm, dok je međuosovinski razmak dug 253 cm.

Iako još službenih informacija o pogonskom motoru nema, očekuje se kako će Pulse Abarth pokretati 1,3-litreni turbo benzinac s minimalno 180 KS, a standardno će dolaziti sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, a pogon će biti na prednje kotače.

Osim snažnijeg motora, Pulse Abarth donosi i 18-inčne aluminijske naplatke, zatamnjena svjetla, set spojlera i drugačiji izgled branika, sportske pragove, sportski ispušni sustav s dvije ispušne cijevi, ali i poboljšano podvozje.

U unutrašnjosti se očekuju sportski detalji kao što su sportska sjedala i volan, a umjesto Fiatovog logotipa bit će Abarth logo (na fotografiji je unutrašnjost standardnog modela). Očekuju se i vizualne promjene na digitalnoj instrument ploči, ali i na središnjem multimedijskom zaslonu.

Za one koji žele znati više, spomenimo kako je Pulse dostupan s 1,3-litrenim benzincem sa 109 KS koji se kombinira s 5-stupanjskim ručnim ili automatskim CVT mjenjačem, a u ponudi je i jednolitreni turbo benzinac sa 130 KS koji je pak kombiniran isključivo sa 6-stupanjskim automatskim mjenjačem.

Simpatičan izgled ovog modela bi mogao dobro proći i kod europskih kupaca, no za sada nema nikakvih planova o dolasku ovog modela na europsko tržište. Šteta!

KOMENTARI