Na proljeće stiže i Toyota Proace Verso Electric s dosegom do 330 km

Na proljeće stiže i Toyota Proace Verso Electric s dosegom do 330 km

I Toyota predstavlja električnu alternativu za svoje kombi vozilo za prijevoz putnika Proace Verso, a nudit će se s dva kapaciteta baterije, tri dužine karoserije i četiri izvedbe s do 9 sjedala.

Stiže i peti brat: ovo je novi Scudo i njegova električna izvedba e-Scudo
Električni Peugeot e-Expert je International Van of the Year 2021
E-Ducato: Fiat predstavio električnu izvedbu popularnog dostavnjaka

Toyota ima sve snažniju ponudu svojih kombi vozila koja dolaze pod imenom Proace, a već na proljeće sljedeće godine, točnije u ožujku, ponudi će se pridružiti i izvedba s električnim pogonom. Rezultat je to suradnje sa PSA grupacijom koja već u ponudi ima istovjetne modele – Citroen Jumpy, Peugeot Expert i Opel Vivaro.

Nova Toyota Proace Verso Electric dolazi s već poznatim elektromotorom koji razvija maksimalnu snagu od 100 kW, odnosno 136 KS i nudi 260 Nm okretnog momenta, a maksimalna brzina ovog modela je elektronski ograničena na 130 km/h.

U ponudi će biti dvije izvedbe, pa će tako bazna izvedba imati bateriju kapaciteta 50 kWh koja nudi doseg do 230 km po WLTP-u, dok će ostale izvedbe imati ugrađenu bateriju kapaciteta 75 kWh, a koja nudi doseg od 330 km po WLTP-u.

Sve izvedbe dolaze sa 7,4 kW jednofaznim punjačem, a opcijski se može ugraditi snažniji punjač od 11 kW. Kada je Proace Verso Electric spojen na 100 kW punjač, 50 kWh bateriji za punjenje treba 30 minuta, dok snažnijoj bateriji od 75 kWh za punjenje treba 45 minuta.

Baterija je smještena u podnicu, pa time ne zauzima dragocjeni prostor u kabini. U ponudi će biti Proace Verso Electric u tri dužine – Compact, Medium i Long u kombinaciji s 5 do 9 sjedala, a samim time će i prostor u prtljažniku varirati od najmanjih 280 litara, pa sve do ogromnih 1.060 litara.

Osim toga, u ponudi će biti i četiri verzije – Combi, Shuttle, Family i VIP, a popis serijske i dodatne opreme je bogat, i među ostalim, donosi i grijana sjedala, 7,0-inčni infotainment s podrškom za Android Auto i Apple CarPlay, dvozonsku klimu, navigaciju, prepoznavanje znakova, tempomat, parking senzore i niz ostale opreme.

Cijene još nisu poznate, no poznato je kako će garancija biti kao i za ostale Toyota modele, a garancija na bateriju je 8 godina ili 160.000 kilometara.

KOMENTARI