Mitsubishi oživljava Ralliart i najavljuje povratak na natjecanja

Mitsubishi oživljava Ralliart i najavljuje povratak na natjecanja

Mitsubishi je objavio financijski izvještaj za 2020. godinu, a na jednoj od stranica je najavljeno kako će se oživjeti sportski odjel Ralliart i vratiti se automobilskom sportu.

Peugeot Sport: 40 godina inovacija i uspjeha u autosportu
Dacia će se od 2025. godine natjecati u Reliju Dakar
Fernando Alonso testira Toyotu Hilux i priprema se za reli Dakar

Bilo je to 2010. godine kada je Mitsubishi objavio kako prestaje s financiranjem Ralliarta radi financijskih problema. Već je tada Mitsubishi bio tri godine izvan WRC-a, pa je to tada bio i očekivani potez. No s novim financijskim izvještajem za 2020. godinu, jedna stranica PDF-a je vratila osmjeh na lica mnogim ljubiteljima ovog brenda.

Naime, najavljeno je kako će Mitsubishi ponovo oživjeti Ralliart brend, a iznad ovog dijela teksta možete vidjeti i novi Mitsubishi L200 s Ralliart dodacima. Naime, izvršni direktor Takao Kato je ovom prilikom izjavio: ”Za kupce koji žele isprobati Mitsubishijev duh, pokrenut ćemo ponudu dodatne opreme za sve naše modele, ali najavljujemo i ponovni ulazak u motosport.” Tako će Mitsubishi ponuditi široku paletu sportskih dodataka za svoje modele u vidu spojlera, većih naplataka, proširenih blatobrana i naljepnica, no za sada još nije poznato hoće li se dirati i sami motori ili će se sve svoditi na izgled. A Mitsubishi bi se mogao prvo vratiti na Dakar i to s modelom L200.

Drago nam je vidjeti kako se Mitsubishi vraća u vode motosporta gdje je godinama žario i palio svojim modelima, posebice na WRC-u s Lancer EVO modelima, No ostaje vidjeti gdje će se sve odlučiti natjecati i s kojim modelima, a mi im želimo mnogo uspjeha.

KOMENTARI