Fernando Alonso testira Toyotu Hilux i priprema se za reli Dakar

Fernando Alonso testira Toyotu Hilux i priprema se za reli Dakar

Reli Dakar seli se u Saudijsku Arabiju, nakon uspješnog desetljeća u Latinskoj Americi, a pripreme obavlja i poznati vozač Formule 1 te drugih natjecanja

Mitsubishi oživljava Ralliart i najavljuje povratak na natjecanja
Peugeot Sport: 40 godina inovacija i uspjeha u autosportu
Dacia će se od 2025. godine natjecati u Reliju Dakar

38-godišnji Španjolac Fernando Alonso, dvostruki pobjednik utrke 24 sata Le Mansa, aktualni prvak u FIA Svjetskom prvenstvu u utrkama izdržljivosti, dvostruki svjetski prvak u Formuli 1 i pobjednik 24 sata Daytone priprema se za nastup na reliju Dakar.

Fernando Alonso

Po prvi put od početka ovog natjecanja 1978. reli se seli u Saudijsku Arabiju, a Alonso se za Dakar priprema s Toyota Gazoo Racing timom. Kroz niz testova s Toyotom Hilux isprobat će se razni uvjeti, a Hilux bi trebao biti vozilo za koje se očekuje da će se natjecati u sljedećem Reliju Dakar.

Tijekom sljedećih pet mjeseci Fernando će nastojati nadograditi svoju i ovako zavidnu karijeru u motosportu povećavajući broj disciplina u kojima se natječe. S Toyota Gazoo Racingom i njihovim Dakar Rally timom proći će intenzivni program treninga u Toyoti Hilux diljem Europe, Afrike i Srednjeg Istoka kako bi se bolje upoznao s izazovima dugotrajnih reli utrka.

Fernando će nastaviti testiranja u pustinjama južne Afrike od 20. do 23. kolovoza nakon čega slijedi nastup izvan konkurencije na Harrismithu 400 za 2019. u Južnoj Africi, petoj utrci Južnoafričke cross country serije 13. i 14. rujna.

Toyotini automobili su već godinama favoriti na Reliju Dakar, pri čemu se privatne i tvorničke ekipe činile više od četvrtine svih sudionika u kategoriji automobila 2019. godine. Toyota Hilux, u rukama Nassera Al-Attiyaha, bivšeg olimpijca iz Katara kao i legende dugotrajnih reli utrka, dala je Toyota Gazoo Racingu njenu prvu ukupnu pobjedu na Reliju Dakar ranije ove godine.

KOMENTARI