MG otkriva novu Hybrid+ tehnologiju

MG otkriva novu Hybrid+ tehnologiju

Hybrid+ tehnologija dolazi s novim MG3 Hybrid+ modelima i nudi vodeće brojke među hibridnim hatchback automobilima B segmenta te dolazi s 30 % više snage, s preko dvaput većim kapacitetom baterije i s dodatnih 10 km brzine u električnom načinu rada.

Proizvedeno posljednjih 18 primjeraka modela BMW i8 u tvornici Leipzig
Honda otkrila sve detalje o novoj generaciji kompaktnog SUV modela HR-V
Suzuki je osvježio kompaktni Ignis

MG ponosno predstavlja službeni početak korištenja napredne Hybrid+ tehnologije koja se pojavljuje u posve novom modelu MG3. Potpuno novi MG3 Hybrid+ najsuvremeniji je hibridni hatchback B segmenta koji postavlja nova mjerila u svojoj klasi. Proizveden s idejom postizanja maksimalne učinkovitosti, ovom elektrificiranom tehnologijom  postiže izvanredne performanse, i čini ga savršenim kako za kratke vožnje gradom, ali  i za duža putovanja autocestom. Proizvodnja potpuno novog MG3 modela s Hybrid+ tehnologijom predstavlja veliki napredak za MG Motor. Ovaj model ne samo da predstavlja njihovu predanost inovaciji, nego donosi i neusporediv spoj performansi i učinkovitosti na tržištu B segmenta. „MG3 stvoren je kako bi uzbuđivao i oduševljavao vozače, pružajući naprednu tehnologiju i naš prepoznatljiv duh zabavne vožnje.” – rekao je Nenad Pleteš, direktor marke MG Motor za tržište regije Adriatic.

MG-ova Hybrid+ pogonska tehnologija prvi je konvencionalni hibridni sustav bez priključka ugrađen u neki model MG-a. U osnovi postoji pet ključnih elemenata potpuno novog sustava Hybrid+, a to su motor, mjenjač, baterija, električni motor i generator. MG-ev pogonski sklop Hybrid+ čini MG3 hibridnim modelom segmenta B s najbržim ubrzanjem u klasi, s vremenom ubrzanja od 0 do 100 km/h za 8,0 sekundi, dok je za ubrzanje na autocesti, od 80 do 120 km/h za samo 5,0 sekundi. Proizvodeći kombiniranu snagu od 143 kW/195 KS, MG3 Hybrid+ nudi potrošnju od 4,4 L/100 km i emisije od 100 g/km CO2. Navedenome pridonosi i baterija od 1,83 kWh, koja nudi autonomiju vožnje samo na električnu energiju, značajno povećavajući učinkovitost.

Potpuno novi MG3 ima 1,5-litreni benzinski motor snage 75 kW i električni motor snage 100 kW, kao i odvojeni generatorski motor koji omogućuje širok raspon načina rada pogonskog sklopa. Ovo ne samo da daje vodeće brojke u klasi za hibridni hatchback segmenta B, već omogućuje i fleksibilan rad bez obzira na voznu okolinu. MG3 ima mogućnost vožnje u sljedećim načinima koje automatski odabire sustav Hybrid+:

EV – rad isključivo na električnu energiju onoliko dugo koliko punjenje to dopušta

Series – motor prolazi kroz generator koji pokreće električni motor za vožnju

Series and Charge – serijska vožnja uz nadopunu baterije pri niskom opterećenju

Drive and Charge – motor pokreće kotače dok puni bateriju putem generatora

Parallel – i motor i električni motor pokreću kotače

Motor je povezan s trostupanjskim automatskim mjenjačem, a vozači mogu prilagoditi odziv modela MG3 biranjem između tri načina vožnje – Eco, Standard i Sport. Eco način kalibriran je za optimalnu uštedu goriva i vozačima pruža nježan odziv gasa, dok Standard pruža spoj ekonomičnosti i performansi te dobro funkcionira za većinu vrsta putovanja. Sport ima osjetljiviju kalibraciju, izvlači najbolje iz kombinirane izlazne snage, pružajući neke od najboljih performansi u supermini hibridnoj klasi.

MG3 je potpuno novi model, stvoren u Ujedinjenom Kraljevstvu. Uz povećane dimenzije, ovaj model nudi znatno više unutarnjeg prostora za putnike, uz prostrani prtljažnik od 293 litre, predvodi u kapacitetu teretnog prostora među hibridnim automobilima segmenta B. Jedna od značajki koje se ističu je ugrađeni kokpit s dvostrukim zaslonom. Vozačima su ponuđeni 7-inčni digitalni instrumenti i 10,25-inčni središnji multimedijski sustav. Standardne značajke uključuju satelitsku navigaciju, integraciju s pametnim telefonom putem Apple CarPlaya/Android Auta, kao i vrhunsku povezanost kroz aplikaciju MG iSMART koja se uobičajeno nalazi u skupljim modelima.

Unutrašnjost MG3-a nudi klimu, audio sustav s četiri zvučnika i Bluetooth povezivost, četiri USB ulaza i stražnje parkirne senzore i kameru. Najveća razina opreme uključuje presvlake s elementima umjetne kože, pristup bez ključa, grijana prednja sjedala i upravljač, kao i kameru od 360 stupnjeva. Sigurnost je najvažnija u MG3 koji je opremljen najnovijim naprednim sustavom za pomoć u vožnji (ADAS) i MG Pilot tehnologijom. Ovo uključuje i automatsko kočenje u nuždi i naprednu kontrolu dugim svjetlima. Svi MG modeli su pokriveni s Triple 7 Care jamstvenim paketom. Cijene i točan početak prodaje bit će poznati uskoro.

KOMENTARI