Uskoro stiže redizajnirana Honda Jazz

Uskoro stiže redizajnirana Honda Jazz

Honda je u Japanu najavila redizajn za model Fit, koji je europskim kupcima poznat pod imenom Jazz, a najveća novost je novi sportski model koji dolazi pod oznakom RS.

Prve fotografije nove Honde Civic s 5 vrata, koja stiže tek na jesen 2022.
Honda slavi 50 godina Civica predstavljanjem njegove 11. generacije
Honda otkrila sve detalje o novoj generaciji kompaktnog SUV modela HR-V

Honda je objavila prve fotografije redizajniranog modela Fit, kojeg u Europi poznajemo pod nazivom Jazz, a koji dolazi s manjim vizualnim promjenama, ali i nešto većom snagom hibridnog sustava, a tu je i potpuno novi sportski paket opreme RS.

Jazz je do sada bio dostupan u standardnoj izvedbi, ali i u povišenoj Crosstar izvedbi, koja i dalje ostaje u ponudi, a najviše vizualnih promjena donosi model s paketom opreme RS. To će ujedno biti i najsportskija izvedba, barem što se izgleda tiče, jer je pogonski sustav jednak bilo kojoj drugoj izvedbi. Ona donosi sportske branike i masku motora, veće bočne pragove i veće kotače, a straga je ugrađen i krovni spojler.

Unutrašnjost je gotovo istovjetna aktualnoj izvedbi iz 2019. godine, pa je tu već poznati 7-inčni ekran instrument ploče i 9-inčni multimedijski zaslon, a RS izvedba će ponuditi kontrastne šavove i novi selektor načina vožnje.

Što se tiče pogonskog sustava, najavljeno je kako donosi nešto više snage, no za sada nije specificirano koliko, pa za orijentaciju znajte kako će imati više od trenutnih 109 KS i 253 Nm okretnog momenta. Za razliku od europskih kupaca, ono japanski mogu kupiti ovaj model i s klasičnim benzinskim motorom, ali i u izvedbi s pogonom na sve kotače. Očekuje se kako će europska izvedba biti predstavljena u rujnu, a tada će se znati i više informacija o ovom novom modelu.

KOMENTARI