Mercedes konceptom EQT najavljuje novu generaciju T-klase

Mercedes konceptom EQT najavljuje novu generaciju T-klase

Već sljedeće godine će Mercedes ponuditi serijsku izvedbu T-klase koja će biti dostupna s benzinskim i dizel motorima, a u ponudi će biti i električna izvedba EQT, a sve izvedbe će se nuditi kao dostavne ili putničke.

Volkswagen će na IAA predstaviti prvi električni coupe SUV ID.5 GTX
Prvo stižu plug-in hibridi, a onda do 2030. stiže i potpuno električni Ferrari
Novi Citroen C4 s benzinskim, dizel i električnim motorom stigao na tržište

Mercedes priprema novu generaciju T-Klase, lakog gospodarskog vozila u klasi Berlinga, odnosno Kangooa, a s potonjim je i nešto više od konkurencije. T-klasa će se nuditi s benzinskim i dizel motorima koja je razvijena s Renaultom i njihovim Kangooom, a električna izvedba će biti bliska s već najavljenom električnom izvedbom Kangooa – E-Tech Electric.

Koncept EQT karakterizira dizajn električnih EQ modela s 3D prednjom maskom, no u ovom slučaju su svjetla nešto tanja i manja, dok će u serijskoj izvedbi biti zasigurno nešto većih dimenzija. Stražnja su svjetla spojena tankom LED trakom, a sve limene površine su prilično jednostavnog dizajna. Koncept se vozi i na 21-inčnim kotačima, no serijski će oni ipak biti puno manji.

Unutrašnjost je uređena u Mercedesovom stilu, no osnovne linije su poznate iz Renaulta. I naravno, Mercedes je za ovaj koncept koristio samo najkvalitetnije materijale, kao i kombinacije boja, a i koncept je opremljen dugom listom opreme. Mercedes kaže i kako će sve izvedbe imati serijski MBUX sustav.

Mercedes EQT je postavljen na Renaultovu CMF-B platformu, a u izvedbi s dužim međuosovinskim razmakom će nuditi pregršt prostora u kabini. Također, umjesto bijele Nappa kože u unutrašnjosti će se nalaziti materijali otporni na habanje visoke kvalitete.

Što se tiče pogona, Mercedes još nije da nikakve informacije, ali vjerojatno će ponuda biti slična onoj iz Kangooa, no vjerojatno bez najslabijih izvedbi i možda s ponekom snažnijom. Naravno, Mercedes će uvijek biti i nešto skuplji od francuskog brata…

KOMENTARI