Mégane R.S. Trophy-R oborio rekord na stazi Suzuka

Mégane R.S. Trophy-R oborio rekord na stazi Suzuka

Za tri sekunde je Renault Mégane R.S. Trophy-R prošao brže kroz japansku stazu Suzuka

Rekord: Škoda u 2017. isporučila najviše automobila u povijesti
490,48 km/h, a nije poletio: Bugatti Chiron Sport
Novi rekord: Porsche Taycan

Novi rekord staze Suzuka je 2’25’’454, a ostvario ga je Renault Mégane R.S. Trophy-R, što je za tri sekunde brže od prethodnog rekorda. Prethodno je postavio rekorde na stazama Nordschleife u Nürburgringu i Spa-Francorchampsu u sklopu događanja R.S. Days.

Japanci obožavaju Renaultove R.S. modele – krajem rujna 2019. Japan je bio Renaultovo najveće tržište za R.S. modele (desetak tisuća zaljubljenika u Trophy-R i Renault Sport), veće i od Njemačke i Francuske, te treće najveće za Mégane R.S., iako verzija Trophy tamo još nije ni predstavljena. Ali, za japansko je tržište već rezervirano više od 50 primjeraka inačice Trophy-R, uključujući i neke s paketom karbonsko-keramičkih kočnica. Sretnim vlasnicima bit će isporučeni u prvoj polovici 2020.
godine.

U usporedbi s Méganeom R.S. Trophy, Renault Mégane R.S. Trophy-R dostupan u samo 500 označenih primjeraka u cijelom svijetu, pokretan identičnim motorom snage 300 KS veću brzinu duguje smanjenju mase (do 130 kg), zahvatima na aerodinamici i radikalnim preinakama šasije za bolje prianjanje.

Pročitajte naš test Renault Megane R.S. Trophy 1.8 TCe 300

KOMENTARI