Mazdi i Mercedesu pet zvjezdica, Opelu četiri

Mazdi i Mercedesu pet zvjezdica, Opelu četiri

Mazda CX-30 i Mercedes-Benz GLB osvojili su na EuroNCAP testu po 5 zvjezdica, a Opel Corsa 4 zvjezdice

Broj žena vlasnica automobila raste većom stopom nego kod muškaraca
Isprobajte Opel, kupite uz 7 godina garancije i 3 gratis servisa
Opel će u Frankfurtu imati tri svjetske premijere

Izrazito visoku ocjenu za sigurnost odraslih putnika u vozilu dobila je na EuroNCAP testu Mazda CX-30, čak 99 posto. Za sigurnost male djece osvojila je 86 posto od 100 posto, a za pješake 80 posto. Po pitanju sigurnosnih tehnologija Mazdi je pripalo 77 posto od ukupne ocjene. U konačnici, CX-30 osvojila je maksimalnih 5 zvjezdica, a testiran je model s 2.0 benzinskim motorom mase 1420 kilograma.

Mazda CX-30

Mercedes-Benz GLB 200 u AMG Line izvedbi za dva pojedinačna testa dobio je bolje ocjene nego Mazda, ali dvije ocjene su ipak slabije. Za zaštitu odraslih putnika Mercedes je dobio 92 posto dok je za ugrađene sigurnosne tehnologije osvojio 74 posto. U ostala dva područja GLB je dobio sljedeće ocjene: za zaštitu djece 88 posto, a za zaštitu pješaka 78 posto.

Mercedes-Benz GLB

Vožnja u Opel Corsi poprilično je sigurna za odrasle putnike i djecu (84% i 86%), ali pješaci koje će Corsa udariti imaju nešto manju sigurnosnu ocjenu (66%) dok je po pitanju ugrađenih sigurnosnih tehnologija novi model osvojio 69 od 100 posto moguće ocjene. U konačnici, Opel Corsa osvaja četiri zvjezdice.

Opel Corsa

KOMENTARI