Opel će u Frankfurtu imati tri svjetske premijere

Opel će u Frankfurtu imati tri svjetske premijere

Opel Corsa, Grandland X Hybrid4 i Astra premijerno će biti predstavljeni na Frankfurt auto show u rujnu

Isprobajte Opel, kupite uz 7 godina garancije i 3 gratis servisa
Mazdi i Mercedesu pet zvjezdica, Opelu četiri
Zamjena kočionih pločica na Opel Corsi

Opel Corsa i Corsa-e imat će debi u Frankfurtu na IAA, a Corsa-e bit će potpuno električni automobil. Sa 136 KS i baterijom kapaciteta od 50 kWh te ubrzanjem od 0-100 km/h za samo 8,1 sekundi, Corsa-e se obraća širokom krugu vozača koji do sada nisu razmišljali o električnom automobilu.

Opel Corsa-e

Prema WLTP testu Corsa-e moći će prevaliti više od 300 km s jednim punjenjem baterije koja će se na brzim javnim punjačima do 80% napuniti za samo 30 minuta.

Potpuno nova Corsa pete generacije s konvencionalnim pogonom na benzin i dizel imat će 108 kilograma manju masu nego prethodna Corsa (ukupno 980 kilograma). Dužina vozila bit će 4,06 metara.

Opel Corsa

Opel Corsa

Nova Corsa nudit će brojne asistencijske sustave kao što su upozorenje o sudaru s automatskim kočenjem u slučaju nužde i detekcija pješaka, inteligentna kontrola brzine i ograničivač brzine, pomoć u zadržavanju vozila unutar vozne trake, prepoznavanje prometnih znakova.

U salone u siječnju 2020. dolazi druga svjetska premijera – Grandland X Hybrid4 je Opelov prvi plug-in hibrid s dva elektromotora, s pogonom na sve kotače, litij-ionsku bateriju od 13,2 kWh i 1.6T benzinski četvorocilindrični motor kombinirane snage od 300 KS, uz ubrzavanje do 100 km/h za 6,1 sekundi.

Opel Grandland X Hybrid4

Nova Astra bit će dostupna u hatchback i sports tourer karoseriji, uz osvježeni vanjski dizajn, potpuno novi pogonski sklop s ekonomičnom potrošnjom goriva i najnovijim tehnologijama.

Opel Astra

KOMENTARI