Mazda je prvi proizvođač originalne opreme koji se pridružio Alijansi eFuel

Mazda je prvi proizvođač originalne opreme koji se pridružio Alijansi eFuel

Mazda je objavila kako je postala prvi proizvođač originalne dodatne opreme (OEM) koji se pridružio Alijansi eFuel, a kojoj je cilj uspostavljanje i promicanje CO2 neutralnih e-goriva i vodika, kao stvarnog doprinositelja smanjenju emisija.

Završena je najdulja i najzahtjevnija autonomna vožnja za Nissan Leaf
Dacia ima novi logo i amblem
Jaguar Land Rover Reimagine: električna budućnost za oba brenda

Mazda je oduvijek bila snažni zagovornik pristupa više rješenja, koji kombinira različite tehnologije, kao najbolji način za smanjenje emisija. Elektrifikacija je ključni stup u Mazdinoj strategiji više rješenja i do 2030. godine sva Mazdina vozila bit će elektrificirana. Međutim, mnoga će vozila i dalje imati motor s unutarnjim izgaranjem.

Kroz svoju povijest Mazda je bila predana razvoju automobila i pogonskih sklopova koji zadovoljavaju potrebe kupaca, i ta je strast i dalje prisutna. Mazdini automobili već uključuju poboljšanja učinkovitosti konvencionalnih pogonskih sklopova, elektrifikaciju pogona, širu primjenu obnovljivih goriva, kao i digitalne i povezane alate koji poboljšavaju ekonomičnost i smanjuju potrošnju goriva.

Zajedno s Alijansom eFuel i njenim članicama, Mazda podržava uspostavljanje mehanizma koji uzima u obzir doprinos obnovljivih i nisko-ugljičnih goriva smanjenju emisija iz osobnih automobila i koji će pridonijeti procesu donošenja odluka sada kada EU preispituje svoje klimatsko zakonodavstvo.

Komentirajući činjenicu da je Mazda prvi proizvođač koji se pridružio Alijansi, Wojciech Halarewicz, potpredsjednik za komunikacije i odnose s javnošću Mazda Motor Europe GmbH rekao je: ”Kao gospodarska grana moramo što više smanjiti emisije. Da bismo to učinili, ne smijemo zanemariti niti jedno dostupno sredstvo koje nam je na raspolaganju. Emisije stakleničkih plinova i klimatske promjene su po svojoj prirodi globalno i složeno pitanje koje zahtijeva integrirani pristup. Svi sektori i gospodarske grane moraju ispuniti svoju ulogu i, prije svega, moraju imati priliku dijeliti sve pozitivne opcije za postizanje klimatskih ciljeva.”

KOMENTARI