Mazda CX-5 2019 dolazit će i s turbobenzinskim motorom

Mazda CX-5 2019 dolazit će i s turbobenzinskim motorom

2,5-litreni turbobenzinski motor već se ugrađuje u Mazdu CX-9

Konačno! Lamborghini predstavio svoj prvi SUV Urus
Što kažete na Porsche Cayenne sa 680 KS i 40 km dosega na struju
U Zagrebu predstavljena nova Toyota Corolla Trek

Mazda CX-9 namijenjena je za američko tržište, a jedno kraće vrijeme prodavala se i u Hrvatskoj. Sljedeće godine dolazi nova Mazda CX-5 2019 u kojoj će se za određena tržišta kao opcija nuditi i 2,5-litreni benzinski četverocilindrični motor snage 250 KS.

Za američko tržište cijena kompaktnog SUV vozila Mazda CX-5 2019 trebala bi biti oko 40.000 američkih dolara, što je iznos od oko 263.000 kuna. Prije odabira ovog motora morat ćete se odlučiti za jače pakete opreme jer, uobičajeno Mazdinoj praksi kakva se primjenjuje i na hrvatskom tržištu, određeni i u pravilu jači motori dolaze samo pri odabiru viših paketa opreme.

S jačim motorom stiže i zanimljiva oprema u interijeru – smeđa kožna sjedala, detalji od pravog drveta, jedinstveni kožom obloženi i koncem prošiveni upravljač, sustav nadzora izvan vozila uz četiri kamere koje će tvoriti 360-stupanjsku sliku na ekranu u vozilu (kao iz ptičje perspektive), zatim LED osvjetljenje unutrašnjosti dok će se izvana snažna Mazda CX-5 moći prepoznati i po srebrnim 19-inčnim kotačima.
Plus, dobit ćete grijanje i hlađenje prednjih sjedala, grijanje kola upravljača te električno preklopive vanjske retrovizore.

Uz naglasak na premium materijalima u interijeru, budući vlasnici će dobiti i veće zadovoljstvo u vožnji uz novu verziju Mazdinog G-Vectoring sustava kontrole ponašanja vozila u zavojima dodatnom kontrolom vrtnje kotača (nova oznaka je G-Vectoring Control Plus). Iz Mazde su najavili i poboljšanje ovjesa s kojim se dobilo smanjenje trenja i prilagodila geometrija upravljanja kako bi se postigle prirodnije reakcije u vožnji.

KOMENTARI