Novi Lexus LC500 convertible

Novi Lexus LC500 convertible

Hladne zimske dane ugrijte pogledom na novi Lexus LC500 convertible koji nudi i pojačano grijanje

Opako dobro izgleda: ovo je novi Aston Martin Vantage Roadster
Kako vam se sviđa Škoda Sunroq?
BMW Z4 M40i First Edition

Do kraja sljedećeg ljeta u Europu će stići novi kabriolet, novi Lexus LC500 convertible. Premijerno je predstavljen u Los Angelesu.

15 sekundi je potrebno da se mekani krov na Lexusu LC500 convertible otvori, a jednu sekundu duže (16 sekundi) potrebno je da se električno krov podigne kad vam dosadi vjetar u kosi i pogled u 360 stupnjeva.

Krov je moguće otvoriti i zatvoriti dok se vozilo kreće brzinom do 50 km/h, a animirani prikaz na ploči s instrumentima omogućava vozaču jednostavan nadzor odvijanja postupka. Mekani krov otporan na gužvanje je izrađen od 4 sloja i zadržava tečnu liniju krova izvedbe coupe, pri čemu se nosivi okvir ne nazire kroz tkaninu.

Odlučite li Lexus LC500 convertible voziti po hladnijem vremenu, tu je sustav Lexus Climate Concierge koji se koristi za automatsku kontrolu klima uređaja, grijanja sjedala, grijanja vrata i grijanja obruča upravljača, uzimajući u obzir je li krov podignut ili spušten.

U vožnji ćete uživati i u zvuku audio sustava – Active Noise Control (ANC, aktivna kontrola buke) u kombinaciji sa zvučnom izolacijom i tehnikama upijanja prigušuje neželjene šumove i zvukove neugodnih frekvencija.

Inženjeri i dizajneri su se fokusirali na aerodinamiku dijelova kao što su donji rub prozora i stražnje letvice. U kombinaciji s prozirnim deflektorima zraka od polikarbonata, spriječen je ulaz struje zraka u putničku kabinu čime je postignuta vrlo niska razina buke.

Odličan zvuk dolazi i iz atmosferskog 5.0 V8 benzinskog motora kako bi LC500 convertible pružao još više užitka s otvorenim krovom, pri čemu generator zvuka odašilje senzualne zvukove usisa motora kroz armaturnu ploču dok ispušni ventil naglašava snažan zvuk motora.

Atmosferski 5,0-litarski V8 motor, uparen s automatskim mjenjačem DirectShift-10 daje LC-u linearno pa ipak zadivljujuće ubrzanje. Izlazna snaga je usklađena s prometnim okolnostima, od mirnog ubrzanja u svakodnevnoj gradskoj vožnji, do ubrzanja na samoj granici kada to vozač zaželi.

LC500 convertible vanjski izgled temelji na LC coupeu, pri čemu kabriolet zadržava izuzetne aerodinamične performanse i optimalnu raspodjelu težine, ugrađujući ljepotu funkcionalnosti u oblikovanje.

Mekani krov stvara jedinstvenu siluetu i sportski nastup kakav i priliči kabrioletu. Linija poklopca prtljažnika je podignuta i proširena kako bi se stvorio dinamičan obris u pogledu s boka i naglasio široki stav na cesti. Kako bi se zadržala prekrasna silueta LC 500 uz spušteni krov, automatski mehanizam sklapanja uvlači krov pod integrirani pokrov.

Dizajneri su osmislili vizualni pojas koji započinje na rubu vrata pa se profil vozila odlikuje karoserijom koja se obavija oko putničke kabine, stvarajući čist i prigrljen izgled. Izbor boja karoserije i mekanog krova, kao i elegantne nijanse unutrašnjosti, su pažljivo odabrani i kombinirani kako bi se dopali osjećaju za lijepo, istančanom ukusu i različitim životnim stilovima kupaca LC-a.

U unutrašnjosti se ističu detalji kao što su spojevi i uzorci perforacije na gornjem dijelu sjedala te reljefni logo „L“ na stražnjoj strani naslona za glavu.

KOMENTARI