Lexus UX prekriven tisućama papirnatih latica kao interpretacija klasičnog japanskog vrta za meditaciju

Lexus UX prekriven tisućama papirnatih latica kao interpretacija klasičnog japanskog vrta za meditaciju

Lexus Španjolska je otkrio UX Art Car 2021. ''Zen Garden'' koji je napravio Clap Studio iz Valencije, a predstavlja interpretaciju klasičnog japanskog vrta za meditaciju i pobjednik je drugog natjecanja UX Art Car.

Po prvi su puta SUV-ovi najprodavaniji na europskom tržištu
Počele rezervacije za Toyotu Corollu Cross, prvi model koji ima petu generaciju hibridnog pogonskog sustava
Ni Ferrari nije mogao odoljeti trendovima: Purosangue je njihov prvi crossover

Interpretacija klasičnog japanskog vrta za meditaciju je pobjednik drugog dizajnerskog natjecanja UX Art Car. ”Zen Garden” je djelo Clap Studija iz Valencije, a predstavlja cijelu karoseriju Lexusovog crossovera prekrivenu uzorkom tisuća papirnatih latica. Ovo djelo je osvojilo većinu glasova između šest predstavljenih umjetničkih radova koje je Lexus Španjolska predstavio na svojim internetskim stranicama. Ovaj umjetnički automobil će uskoro doživjeti svoju premijeru na ekskluzivnom medijskom događanju kojem je domaćin Lexus Španjolska.

Slike ovog automobila su stvarane u vrtu Cluba Alma u Madridu, a na njima su vidljivi svi izvanredni detalji. Clap Studio, odnosno umjetnici Jordi Iranzo i Angela Montagud, dovršili su svoje djelo u roku od mjesec dana. Clap Studio je pokušao izraziti svijet u kojem ljudi i priroda mogu imati suživot u savršenom skladu. ”Naš koncept je Zen vrt koji predstavlja stanje uma: mir, potpunu svijest” objašnjavaju.

Tradicionalni japanski vrt objedinjava slobodni i proizvoljni karakter prirode, koje će uvijek naći načina rasti, s preciznim i čarobnim kvalitetama usavršenim ljudskom rukom: simetrija, tehnologija i inovacija. ”U našem Zen vrtu, Lexus predstavlja savršeni sklad, u jedinstvu prirode, tehnologije i inovacije. Ljudsko djelo geometrijskih linija i besprijekorne simetrije prekriveno biljnim životom” kaže Iranzo. ”Koristili smo papir, značajan element u japanskoj kulturi, prekrivajući vanjštinu automobila u obliku Lexusove vegetacije, dajući mu volumen” nastavlja Montagud. ”Svjetlo je još jedna ključna odlika u japanskoj umjetnosti i dizajnu, a ovdje on pretvara Lexus UX u živu stvar. Ovisno o položaju, tonu i jačini svjetla, ono stvara promjenljive teksture i boje tijekom dana.”

U natjecanju su sudjelovali i umjetnici iz drugih gradova, kao što su Bilbao, Madrid, Sevilla, Murcia i Barcelona. Svi prijavljeni radovi mogu se vidjeti na https://www.lexusauto.es/estilolexus/lexusuxartcar/

KOMENTARI