Lamborghini Polo Storico restaurira ikonsku Miuru SVR

Lamborghini Polo Storico restaurira ikonsku Miuru SVR

Originalna Lamborghini Miura isporučena je 30. studenog 1968. godine Lamboauto trgovini u Turin, nakon što je automobil predstavljen na 50. Turin Motor Show

Rekord: Lamborghini Huracán nadmašio model Gallardo
Lamborghini Miura P400 nakon 50 godina filma Dobar posao u Italiji
Top 10 super automobila u 2017

U tvornici Sant’Agata Bolognese u Italiji legendarna Lamborghini Miura proizvedena je u samo 763 primjerka, u periodu od 1966. do 1972. godine. Izvan tvornice broj malenih Miura je daleko veći – japanski Kyosho izradio je Miuru u omjeru 1:18 u verzijama Miura SV i Miura SVR, a Kyosho SVR postigao je legendarni status među kolekcionarima.

Legendarni i jedan od najljepših automobila svih vremena Lamborghini Miura s brojem šasije #3781 i s brojem motora 2511 „rođena“ je u S verziji s crnim interijerom. U Italiji je Miura do 1974. godine osam puta promijenila vlasnika te ju je zatim kupio Nijemac Heinz Straber. Miura je zatim vraćena u Sant’Agatu kako bi bila pretvorena u SVR verziju. Posao je trajao 18 mjeseci.

1976. godine Miura dobiva novog vlasnika Hiromitsu Ito i putuje za Japan, a tamo je izazvala popriličnu senzaciju svojom pojavom. Inspirirala je i seriju japanskih manga stripova Circuit Wolf.

Jedna Miura je potpuno restaurirana, proces je trajao 19 mjeseci te je zahtijevao potpuno drugačiji pristup nego što se danas radi. Automobil je u Polo Storico na restauraciju stigao u dijelovima. U odnosu na originalni model, restaurirana Miura ima dodatne sigurnosne pojaseve u četiri točke, bolju podršku sjedalima te odvojivi roll bar kako bi bila sigurnija tijekom utrke.

KOMENTARI