Lamborghini najavljuje dva zanimljiva modela

Lamborghini najavljuje dva zanimljiva modela

Lamborghini Squadra Corse i Urus ST-X po prvi će put biti predstavljeni

Ludilo na četiri kotača: 10 najboljih sportskih automobila u 2018.
Pogledajte predivne krajolike Islanda kojima je prošao Urus
Rekord: Lamborghini Huracán nadmašio model Gallardo

Prvi hyper automobil razvijen od strane Lamborghini Squadra Corse bit će predstavljen kao teaser najava, a svoj debi imat će super SUV Urus ST-X namijenjen utrkama. Na prvoj će se utrci pojaviti u 2020. godini.

Automobili će biti predstavljeni na World Finals natjecanju u Jerez de la Frontera, a kroz teaser se najavljuje novi 12 cilindrični hyper automobil čije će pravo predstavljanje ipak uslijediti 2020. godine. Automobil namijenjen za stazu, ali ne i za utrke izrađivat će se u ograničenoj seriji, s aerodinamičkim i mehaničkim specifikacijama uz koje će se izvući najbolje moguće iz atmosferskog 6,5-litrenog V12 motora koji isporučuje 830 KS.

Lamborghini Squadra Corse Hypercar

Na automobilu će se nalaziti veliko stražnje krilo (spojler) te dvostruki otvori za zrak na prednjem poklopcu. Struktura je sastavljena od aluminijskog prednjeg okvira spojenog na monocoque šasiju od karbonskih vlakana, kako bi automobil izdržao najviše standarde sigurnosti. Za smještaj motora izrađen je kavez od čelika kako bi se maksimizirala krutost.

Prijenos na podlogu ide preko Xtrac šeststupanjskog mjenjača te mehaničkog samoblokirajućeg diferencijala kako bi se optimizirala vozna sposobnost u vožnji po stazi.

Drugi model, Urus ST-X po prvi će put na stazu, a vozit će ga deveterostruki prvak motokrosa Tony Cairoli. Pokreće ga V8 motor s twin-turbom, uz olakšanu strukturu. Šasija će biti u zelenoj Verde Mantis boji, uz crvene detalje u kokpitu.

Lamborghini Urus ST-X

Lamborghini Urus ST-X

KOMENTARI