Reinkarnacija za originalni Lamborghini Countach LP 500

Reinkarnacija za originalni Lamborghini Countach LP 500

Originalni Countach LP 500 se vratio u svojem originalnom konceptom obliku, a za njegovu izradu uloženo je više od 25.000 radnih sati, a sve prema željama jednog kupca, koji je želio ostati anoniman.

Lamborghini Lambo V12 Vision Gran Turismo
Kupnja skršenog auta iz snova u „automobilskom raju“
Predivno za vidjeti: 200 Lamborghinija na jednom mjestu

Samo je jedan original, i u tome se slažemo, no ovog puta Lamborghini je otišao korak dalje. Napravljena je replika originalnog prototipa Countacha LP 500 koji je bio javnosti predstavljen u ožujku 1971. godine na Salonu automobila u Ženevi.

No taj isti prototip je tri godine kasnije bio uništen u crash testu i tada je nestao. No krajem 2017. godine jedan važan Lamborghini kupac je upitao Polo Storica, tvrtku koja restaurira Lamborghini modele, postoji li mogućnost ponovne rekonstrukcije originalnog modela Countach LP 500.

Naravno, odgovor je bio pozitivan. I nakon toga je krenula potraga za materijalima, ali i bojama, koje su se koristile na originalu i 25.000 radnih sati kasnije, pred nama je Countach LP 500 koji kao da je sada maknut sa štanda u Ženevi. A toliko se išlo u detalje da je Pirelli proizveo i gume kakve su bile na originalu – Pirelli Cinturato CN12 dimenzija 245/60 R14 ugrađene sprijeda, odnosno 265/60 R14 straga. I da, dobro ste pročitali, ovaj model je imao 14-inčne naplatke!

No da ne dužimo, pogledajte kratki filmić o nastajanju ovog posebnog modela, čija cijena nije objavljena:

KOMENTARI