Kupci prvih Cybertrucka neće smjeti prodati auto u prvoj godini

Kupci prvih Cybertrucka neće smjeti prodati auto u prvoj godini

Tesla zabranjuje vlasnicima prvih primjeraka Cybertrucka da ga prodaju unutar prve godine od datuma kupnje!

Top 10 super automobila u 2017
Čemu služi ta naranča u električnoj Tesli Model S?
Koliko zaista Tesla proizvodi električnih vozila?

Iz Tesle je stigla informacija kako će budućim prvim vlasnicima modela Cybertruck zabraniti prodati ovaj model unutar prve godine od kupnje, osim ako ne dobiju posebnu dozvolu proizvođača! Naime, Tesla želi biti prva na listi, pa bi oni željeli otkupiti taj model prije nego što se ponudi privatnim kupcima. Kako će regulative reagirati na to, to ćemo tek vidjeti.

Elon Musk je najavio kako prve isporuke konačno kreću 30. studenog, no cijene i detaljne specifikacije još uvijek nisu objavljene. A kupci koji u prvoj godini žele prodati vozilo, ako ne dobiju odobrenje proizvođača, mogu biti kažnjeni s 50.000 USD, a Tesla si uzima pravo i da stopira prijenos vlasništva ili čak i da vlasniku zabrani prodaju bilo kojeg drugog Teslinog vozila! Ovakav stav teško da će privući nove kupce, a oni koji se odluče za kupnju ispadaju „robovi“ kojima se govori što smiju i što ne smiju s predmetom koji su sami kupili vlastitim novcima!

No da nas krivo ne shvatite, već su ovakvi zahtjevi postojali od nekih proizvođača, uključujući i Porsche i Ford, no oni su se odnosili na izuzetno rijetke modele koji su bili napravljeni u ograničenim količinama, a sve kako se ne bi preprodavali po višoj cijeni. No zašto tesla to radi na automobilu koji je namijenjen širokom tržištu i koji već, navodno, ima 2 milijuna narudžbi? To ne zna nitko, pa vjerojatno ni oni u Tesli, ali eto, nekome je ovakva ideja pala na pamet, i na kraju prošla kod nadređenih.

KOMENTARI