Kraj za limuzinsku izvedbu Volkswagen Passata

Kraj za limuzinsku izvedbu Volkswagen Passata

Volkswagen je prestao s proizvodnjom limuzinske izvedbe Passata, dok se karavan inačica nastavlja proizvoditi, a do kraja godine će biti predstavljena i potpuno nova generacija ovog modela.

Peugeot slavi 70 godina karavana, uz najavu nove generacije modela 308 SW
Stiže Mercedes-AMG E63 S 4MATIC+ sa 612 KS kao limuzina ili karavan
Audi RS 6 Avant u blagoj hibridnoj kombinaciji

Iako se šuška već neko vrijeme, prema pisanju britanskog Autocara, Volkswagen je ugasio proizvodnju limuzinske izvedbe Passata s početkom ove godine, i to nekoliko mjeseci ranije nego je planirano. Razlog je što se limuzinski Passat prodaje u duplo manjoj količini od karavana, a tu je i Arteon, za kojeg Volkswagen želi bolju prodaju.

Nije ovo nikakva novost, jer se već neko vrijeme piše o ovome, no mnogi su odmahivali rukom i rekli da to nije istina. Svakako treba spomenuti i kako se Mondeo limuzina također više ne proizvodi, a tijekom godine prestaje i proizvodnja Renault Talismana. Ovo je samo dokaz da limuzine više nitko ne želi, ili barem tako izgleda.

Prva generacija Passata je predstavljena 1973. godine, a trenutno je aktualna osma generacija koja je predstavljena 2014. godine. Nekada je bila dostupna i izvedba s pet vrata, no od treće generacije je Passat bio dostupan samo kao limuzina ili karavan. Na priloženoj fotografiji će bolji poznavatelji ovog modela vidjeti i grešku koju je Volkswagen napravio prilikom izrade, pa da vidimo tko će je prvi primijetiti? Javite nam na naš Facebook!

No osim europskog tržišta, Volkswagen je najavio i kraj za Passat na tržištu SAD-a, a neki izvori govore kako je sve ovo isplanirano kako bi se napravilo dovoljno mjesta za novu električnu limuzinu radnog naziva Aero B, koja će javnosti biti predstavljena krajem ove ili početkom sljedeće godine.

KOMENTARI