Kia K8 je moderna i luksuzna limuzina koju vjerojatno nikad nećete vidjeti uživo

Kia K8 je moderna i luksuzna limuzina koju vjerojatno nikad nećete vidjeti uživo

Nakon što su prošlog mjeseca objavljene fotografije vanjskog dijela, Kia je konačno objavila i fotografije unutrašnjosti, ali i dala malo više informacija o specifikacijama nove, preko 5 metara duge limuzine K8.

Proizvedeno posljednjih 18 primjeraka modela BMW i8 u tvornici Leipzig
I Toyota Corolla dobiva SUV izvedbu, a ime joj je Corolla Cross
Što nam Renault priprema u budućnosti?

Specifičnosti europskog tržišta automobila su takve da se mnogi automobili nikada na njemu ni ne počnu prodavati, a jedan takav primjer nam stiže iz Kije. Naime, prošlog mjeseca su objavljene fotografije vanjskog izgleda vozila, a sad su konačno poznate i specifikacije, ali i izgled unutrašnjosti. Kia K8 nasljeđuje model K7, koji je na nekim tržištima poznat i kao Cadenza, a riječ je o limuzini dugoj 5.15 mm, a iz Kije kažu kako je novi model duži i širi od prethodnika i nudi još više udobnosti, a Kia ga opisuje kao futurističku sportsku limuzinu.

Sprijeda u oči prvo upada poznata ”tiger nose” maska vozila, koja je prepuna detalja, a povrh nje je smješten i novi Kia logo. Naravno, LED prednja i stražnja svjetla dolaze serijski, a tu je i mnogo kromiranih detalja, kao i veliki aluminijski naplatci.

Za pogon se brine 3,5-litreni benzinac koji razvija maksimalnu snagu od 300 KS ili 2,5-litreni benzinac koji razvija maksimalnu snagu od 198 KS. U ponudi je i hibridna izvedba s ukupnom snagom sustava od 230 KS, a riječ je o kombinaciji 1,6-litrenog turbo benzinca i elektromotora, a u opciji će se nuditi i pogon na sve kotače.

Luksuzna unutrašnjost pak donosi upotrebu vrhunskih materijala kao što su drvo i koža, a tu je i više prostora nego kod prethodnika. Ispred vozača se nalazi 12-inčna digitalna instrument ploča, koja se pak nastavlja na 12-inčni središnji infotainment sustav. U opciji će biti i Meridian audio sustav s 14 zvučnika.

Za sada nema informacija o cijenama ili početku prodaje, a vrlo je vjerojatno kako Kia K8 neće nikada stići u Europu.

KOMENTARI