Kia je predstavila i novu generaciju SUV-a Niro, koji će i dalje uvijek biti elektrificiran

Kia je predstavila i novu generaciju SUV-a Niro, koji će i dalje uvijek biti elektrificiran

Druga generacija modela Niro i dalje će biti dostupna kao hibrid, plug-in hibrid i kao potpuno električni model, no sada ima puno moderniji dizajn, koji bi se trebao svidjeti većem broju kupaca.

Lexus je prodao preko 2 milijuna elektrificiranih automobila
Jaguar Land Rover Reimagine: električna budućnost za oba brenda
Nissan Leaf slavi svoj 10. rođendan

Iako je od predstavljanja prve generacije modela Niro prošlo tek šest godina, Kia je pripremila drugu generaciju ovog kompaktnog SUV modela, koji se smješta između malenog Stonica i većeg Sorenta, no za razliku od njih, ovaj model uvijek dolazi u elektrificiranoj izvedbi, odnosno dostupan je kao hibrid, plug-in hibrid i kao potpuno električni model.

No za razliku od prethodnika koji je bio poprilično konzervativno dizajniran, novi model donosi moderan dizajn, a nastao je na temelju koncepta HabaNiro, koji je bio predstavljen još 2019. godine. Tako su tu moderna prednja svjetla s novim potpisom LED dnevnih svjetala, a C nosač će biti druge boje karoserije. Straga se ističu svjetla u obliku bumeranga, a slična smo već vidjeli na manjem modelu Hyundai Bayon, no kod modela Niro su puno elegantnija. Veliki stražnji spojler dolazi serijski, kao i aluminijski naplatci.

Unutrašnjost je također potpuno nova, a ističu se spojena digitalna instrument ploča i središnji multimedijski zaslon, te dvokraki volan, a više nema ni klasične ručice automatskog mjenjača. Komande klimatizacije su djelomično odvojene od zaslona, no za potpunu kontrolu ipak ćete morati tipkati po zaslonu.

Kia nije objavila ni jednu informaciju o tehničkim podacima, ali ni o cijeni i dolasku na tržište, pa ćemo za te informacije ipak trebati pričekati još neko vrijeme.

KOMENTARI