Kabrioletska krstarica Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet

Kabrioletska krstarica Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet

Koncept Renault Symbioz u Frankfurtu
Nissan je razvio ”štit” za buduće modele, a inspiracija su mu bili štitovi viteza
Mercedes konceptom EQT najavljuje novu generaciju T-klase

Mercedesov subbrand Maybach je poznat po ekstremno velikim, luksuznim i skupim automobilima. Ovaj put su vjerojatno i sami sebe iznenadili kad su vidjeli Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet – kabriolet dužine 5,7 metara. Vjerujemo da ću većinu hrvatskih garaža ovaj automobil ne bi mogao stati nego bi veći dio vozila ostao izvan, a i naša javna gradska parking mjesta nisu namijenjena za tako duga vozila. Ali, to je neki drugi „problem“…

Ispod karoserije Vision Mercedes-Maybacha 6 Cabriolet nalazi se 740 KS, a sve je uobličeno predivnim prednjim krajem, ogromnim poklopcem motora, velikom rešetkom, minijaturnim LED svjetlima i istaknutim Mercedesovim znakom. Ovaj veliki kupe s troja vrata svoju inspiraciju crpi iz dizajna skupih jahti, a smješten je na 24-inčnim kotačima. Pogled s boka otkriva zakrivljeni (arc) dizajn. Sve završava predivnim stražnjim krajem koji se spušta u elegantnom stilu dugačkih limuzina, uz široka LED svjetla.

Snaga motora od 740 KS (550 kW) dolazit će iz četiri električna motora koji će energiju crpiti iz baterija smještenih u podnici kako bi se zadržalo što niže težište. Dakle, ne radi se o V12 ili čak možda V16 motoru. Ništa od gledanja predivnog motora ispod haube, kako ne bismo uživali samo u vanjskom dizajnu i interijeru koji će biti luksuzan, skup i dobar.

Performanse će biti zadivljujuće, s obzirom na veličinu vozila – ubrzanje od 0 do 100 km/h za manje od četiri sekunde, dok je najveća brzina elektronski ograničena na 250 km/h. Prema NEDC mjerenju, s jednim punjenjem će Maybach moći prevaliti više od 500 kilometara, a uz punjenje od samo pet minuta imat ćete autonomiju do 100 kilometara.

U interijeru vidimo samo luksuzne materijale koji kombiniraju klasični i moderni dizajn, ambijentalno LED osvjetljenje, headup display, napa kožu.

Dvosjed Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet predstavljen je na Pebble Beach Concours d’Elegance, prestižnom automobilskom događanju u Kaliforniji, a radi se o kabrioletskoj izvedbi prije godinu dana predstavljene studije Vision 6. Za sada se ne spominje hoće li Vision ugledati svjetlo dana i kao prodajni primjerak pa se ne spominje niti cijena. Znamo da će biti paprena!