Kabrioletska krstarica Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet

Kabrioletska krstarica Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet

Cupra je pripremila novi UrbanRebel koncept koji najavljuje budući sportski gradski električni model
Citroen My Ami Buggy Concept nudi pravu retro vibru
Škoda Vision IN je atraktivni koncept kompaktnog SUV-a

Mercedesov subbrand Maybach je poznat po ekstremno velikim, luksuznim i skupim automobilima. Ovaj put su vjerojatno i sami sebe iznenadili kad su vidjeli Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet – kabriolet dužine 5,7 metara. Vjerujemo da ću većinu hrvatskih garaža ovaj automobil ne bi mogao stati nego bi veći dio vozila ostao izvan, a i naša javna gradska parking mjesta nisu namijenjena za tako duga vozila. Ali, to je neki drugi „problem“…

Ispod karoserije Vision Mercedes-Maybacha 6 Cabriolet nalazi se 740 KS, a sve je uobličeno predivnim prednjim krajem, ogromnim poklopcem motora, velikom rešetkom, minijaturnim LED svjetlima i istaknutim Mercedesovim znakom. Ovaj veliki kupe s troja vrata svoju inspiraciju crpi iz dizajna skupih jahti, a smješten je na 24-inčnim kotačima. Pogled s boka otkriva zakrivljeni (arc) dizajn. Sve završava predivnim stražnjim krajem koji se spušta u elegantnom stilu dugačkih limuzina, uz široka LED svjetla.

Snaga motora od 740 KS (550 kW) dolazit će iz četiri električna motora koji će energiju crpiti iz baterija smještenih u podnici kako bi se zadržalo što niže težište. Dakle, ne radi se o V12 ili čak možda V16 motoru. Ništa od gledanja predivnog motora ispod haube, kako ne bismo uživali samo u vanjskom dizajnu i interijeru koji će biti luksuzan, skup i dobar.

Performanse će biti zadivljujuće, s obzirom na veličinu vozila – ubrzanje od 0 do 100 km/h za manje od četiri sekunde, dok je najveća brzina elektronski ograničena na 250 km/h. Prema NEDC mjerenju, s jednim punjenjem će Maybach moći prevaliti više od 500 kilometara, a uz punjenje od samo pet minuta imat ćete autonomiju do 100 kilometara.

U interijeru vidimo samo luksuzne materijale koji kombiniraju klasični i moderni dizajn, ambijentalno LED osvjetljenje, headup display, napa kožu.

Dvosjed Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet predstavljen je na Pebble Beach Concours d’Elegance, prestižnom automobilskom događanju u Kaliforniji, a radi se o kabrioletskoj izvedbi prije godinu dana predstavljene studije Vision 6. Za sada se ne spominje hoće li Vision ugledati svjetlo dana i kao prodajni primjerak pa se ne spominje niti cijena. Znamo da će biti paprena!