Još uvijek se proizvodi, ali i obara prodajne rekorde: Lancia Ypsilon dobila novo osvježenje

Još uvijek se proizvodi, ali i obara prodajne rekorde: Lancia Ypsilon dobila novo osvježenje

Iako je na tržištu od 2011. godine, Ypsilon i dalje niže uspjehe u Italiji, te je ponovno bila najprodavaniji auto u segmentu i drugi najprodavaniji auto uopće u Italiji u 2022. godini.

Maserati predstavio manji SUV Grecale
Test: Renault Austral techno mild hybrid 160 auto
Predstavljena je još privlačnija i naprednija Mercedes-Benz C-klasa

Prije gotovo dvije godine smo pisali o obnovljenoj Lanciji Ypsilon, koja je tada navršavala 10. godišnjicu na tržištu, a sada ponovno pišemo o njoj jer je opet dotjerana. A iako se prodaje samo u Italiji, Ypsilon bilježi same rekorde u prodaji. Naime, prošle godine je Ypsilon četvrtu godinu za redom bio najprodavaniji model u klasi, s najvećim tržišnim udjelom ikada, a ukupno je zauzeo drugo mjesto po prodaji novih automobila u Italiji.

A da bi nastavili s dobrom prodajom, bilo je potrebno malo i osvježiti ovaj model. Tako je dodan novi model Ypsilon Range koje sada donosi podršku za Apple CarPlay i Android Auto na 7-inčnom multimedijskom zaslonu, a tu je i bežični punjač mobitela. Tome treba pridodati i kameru za vožnju unatrag.

Što se pogona tiče, on se nije mijenjao, a riječ je o 1,0-litrenom atmosferskom benzinskom motoru koji razvija maksimalnu snagu od 51 kW/70 KS koji je uparen s 12-voltnim elektromotorom i malenom baterijom. Sve to je poznato iz modela Fiat Panda i 500. U ponudi je i LPG izvedba, koja dolazi pod oznakom LPG Ecochic.

Tu je i nova nijansa boje Dew Green, a unutrašnjost donosi novu plavu završnu obradu na komandnoj ploči i vratima, a sjedala dolaze presvučena SEAQUAL presvlakama koji su napravljeni od reciklirane plastike koja je izvučena iz Sredozemnog mora.

A najzanimljivije su cijene, pa tako uz FCA financiranje cijene kreću od 13.450 eura, a uz vladin ecobonus ona pada na 11.450 eura! Možda nije najmoderniji automobil u klasi, ali nenadmašnu cijenu mi nitko ne može osporiti.

KOMENTARI