Jeep je objavio sve detalje oko najmanjeg modela Avenger

Jeep je objavio sve detalje oko najmanjeg modela Avenger

Jeep je u Parizu objavio sve detalje oko svojeg potpuno električnog modela Avenger, koji ima autonomiju od 400 km, odnosno čak 550 km u gradu.

Jeep Avenger je najljepši mali SUV
Električni Jeep Avenger je Europski automobil godine 2023.
Test: Jeep Avenger 1.2 MT Limited

Jeep je predstavio sve detalje oko svojeg potpuno novog i prvog potpuno električnog modela Avenger, koji se temelji na eCMP platformi koju već koriste mnogobrojni modeli koncerna, kao što su Peugeot e-2008 i Opel Mokka-e.

S dužinom ispod 4 metra odlično se uklapa u B-SUV segment, koji će tijekom ove godine dostići prodaju od 2,2 milijuna automobila, a to je trenutno i drugi najveći segment po prodaji u Europi. Već se zna i kako će u salone stići početkom sljedeće godine, a kupcima će se na odabranim tržištima nuditi i posebna 1st Edition izvedba koja će biti bogato opremljena.

Avenger pokreće druga generacija 400 V električnog motora koji razvija snagu od 115 kW/156 KS i pritom nudi okretni moment od 260 Nm. On je uparen s novom 54 kWh baterijom koja Avengeru omogućuje autonomiju od 400 km mješovite vožnje po WLTP-u, dok je autonomija u gradu po WLTP-u do 550 km. Nudi se punjenje do maksimalne snage od 100 kW, dok punjenje na 11 kW punjaču traje 5 i pol sati (od 0 do 100 %). U ponudi će biti samo pogon na prednje kotače, no naknadno bi mogla u ponudu stići i benzinska izvedba, kao i izvedba s pogonom na sva četiri kotača.

Što se tiče izgleda, nama u redakciji se sviđa iz svih kuteva, a posebno mu dobro stoji žuta boja. Unutrašnjost je jednostavna i pregledna, a središnjom konzolom dominira 10,25-inčni multimedijski zaslon. Ispred vozača je pak digitalna instrument ploča koja dolazi u veličinama od 7 i 10,25 inča, ovisno o opremi.

Kažu da je Avenger prostran dovoljno da preveze i četiri odrasle osobe na duža putovanja, a nudi se i prilično velik prtljažni prostor za ovu klasu – 380 litara. Novi Jeep Avenger će se proizvoditi u tvornici Tychy u Poljskoj.

KOMENTARI