Jeep Avenger je najljepši mali SUV

Jeep Avenger je najljepši mali SUV

Prema glasovima više od 14.000 čitatelja njemačkog magazina „auto motor und sport“, najljepši mali SUV je definitivno novi Avenger.

Jeep najavio novi Avenger, prvi potpuno električni model koji stiže 2023. godine
Test: Jeep Avenger EV Summit
Jeep je objavio sve detalje oko najmanjeg modela Avenger

Jeep Avenger proglašen je “Najboljim dizajnerskim novitetom 2023. godine” (Best Design Novelty of the Year 2023) i to s čak 53% glasova, a glasovalo je preko 14.000 čitatelja, što mu je osiguralo nagradu „autonis“ u kategoriji „Malo SUV/terensko vozilo“. Nagrada “autonis” nudi izbor najvažnijih noviteta u proteklih 12 mjeseci. Ukupno su čitatelji mogli birati između 105 modela osobnih automobila u 11 klasa.

“Jeep Avenger lansiran je tek ove godine i već je zvijezda: sa svojim potpuno električnim pogonom i “cool” dizajnom, nadahnjuje kupce i postaje apsolutni bestseller. ‘Autonis’ nagrada  za naš kompaktni gradski električni automobil naglašava da je ovo upravo ono što je dobro prihvaćeno od strane čitatelja i kupaca,” izjavio je Luigi Saia, voditelj Jeep Njemačka. A već je na prvi pogled jasno zašto je baš ovaj model osvojio navedenu nagradu, jer je riječ o skladno dizajniranom modelu koji ujedno izgleda i prilično sposobno. Trenutno je dostupna samo električna izvedba koja raspolaže sa snagom od 115 kW/156 KS i koja nudi 260 Nm okretnog momenta, a sustav je kombiniran s 54 kWh baterijom koja omogućuje autonomiju do 400 km.

KOMENTARI