I Slovenci imaju aduta: Tushek AEON

I Slovenci imaju aduta: Tushek AEON

Tushek je jučer objavio prve informacije o novom hiperautomobilu AEON, a najavljuju neviđeni omjer snage i težine.

Električni Hilux stiže dogodine
Nakon četiri godine, Afeela je gotovo spremna za serijsku proizvodnju
Test: MG4 Electric Luxury

Tushek je slovenska tvrtka koja je upravo objavila prve informacije o svojem novom hiperautomobilu AEON, za koji najavljuju kako će imati dosad neviđeni omjer snage i težine. Osim toga, iz Tusheka kažu kako se ne žele samo natjecati s konkurencijom, već žele dominirati.

AEON će biti dostupan u dvije izvedbe – kao potpuno električni model AEON E, ali i kao AEON V8 Plug-In Hybrid 4WD. Aeon E nudi maksimalnu snagu od preko 2500 KS, a težina mu je manja od 1600 kg. S druge strane, AEON V8 Plug-In Hybrid 4WD nudi snagu od 1930 KS i pogon na sve kotače, a ukupna težina ovog modela je 1480 kg. Omjer snage i težine električne izvedbe je 1,7:1, a plug-in hibrida je 1,3:1.

Iz tvrtke najavljuju kako će se prvenstveno misliti na personalizaciju prilikom kupovine, a svaki će automobil biti individualno podešen prema budućem vlasniku. A ovdje se prvenstveno misli na uređenje unutrašnjosti kakvo ne nudi ni jedan proizvođač na svijetu. Kroz dva tjedna će stići i puno priopćenje za javnost, kada ćemo saznati i sve detalje o ovim automobilima.

KOMENTARI