Hyundai je predstavio MPV model Staria i u dostavnoj izvedbi

Hyundai je predstavio MPV model Staria i u dostavnoj izvedbi

Hyundai Starije je nakon putničke izvedbe dobila i svoju dostavnu izvedbu koja donosi korisni obujam od čak 4935 litara, a u nju se može bez problema utovariti i tri europalete.

Test: Toyota Proace City Verso – Prostor bez granica
Novi Renault Express Van stiže već u travnju, a znamo i cijene
Nissan Townstar je kompaktni dostavnjak koji može imati i električni pogon

Na proljeće je Hyundai predstavio model Staria, a riječ je o MPV modelu koji može prevesti do 11 osoba. Odmah je bila predstavljena i njegova luksuzna izvedba Staria Premium koja je donijela i luksuznu opremu kakva se rijetko viđa u ovakvim modelima.

A sada je stiglo vrijeme za predstavljene i izvedbe Staria Load, koja se pak može pohvaliti velikim utovarnim prostorom. Staria Load će se moći dobiti u konfiguraciji s dva ili s pet sjedala, a na izbor će kupcima biti tek dvije boje – Creamy bijela i Shimmering srebrna. Doduše, izbor ni ne mora biti veći, jer tko ne želi bijelo dostavno vozilo, tako i tako će ga oblijepiti naljepnicama.

Obujam tovarnog prostora je 4935 litara i u njega stanu tri euro palete, a moguće je natovariti teret ukupne težine do 1090 kg. Uz to, Staria Load može povući prikolicu težine do 2500 kg.

Za pogon je trenutno zadužen jedino 2,2-litreni turbo dizel koji razvija maksimalnu snagu od 128 kW/174 KS i nudi 430 Nm okretnog momenta, a uparen je s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem i ima pogon na dva kotača.

No bez obzira na to što je riječ o dostavnom vozilu, Staria Load nudi digitalnu instrument ploču, 8-inčni središnji multimedijski zaslon s podrškom za Android Auto i Apple CarPlay, a tu je i potpun paket sigurnosnih sustava, uključujući i prednji središnji zračni jastuk.

Za sada se još ne zna hoće li i kada ovaj model stići i na stari kontinent, a za usporedbu s konkurencijom mogu poslužiti i cijene u Australiji, gdje Staria Load kreće s cijenom od, preračunato, 28.300 EUR.

KOMENTARI