Hyundai Casper je simpatični gradski SUV koji, nažalost, neće doći u Europu

Hyundai Casper je simpatični gradski SUV koji, nažalost, neće doći u Europu

Hyundai je predstavio maleni gradski SUV Casper, koji je namijenjen tržištima Azije, a jedini pravi konkurent mu je Suzuki Ignis, pa je šteta što neće stići i na europsko tržište.

Test:Toyota Yaris Cross Hybrid – Troši kao Aygo, a vozi kao RAV4 – je li hibridni Yaris Cross najbolji izbor?
Ovo će biti najpovoljniji električni automobil u Europi: Dacia Spring
TEST: Hyundai Kona 1.0 T-GDI DESIREit – Jedinstveni gradski SUV sad je još dopadljiviji

Hyundai je pripremio još jedan SUV, koji ovog puta dolazi u kompaktnim gradskim dimenzijama, a novi model Casper je prvenstveno namijenjen Azijskim tržištima, gdje će konkurirati uspješnom Suzuki Ignisu, pa je prava šteta što neće stići i na europsko tržište.

Casper se može pohvaliti izrazito simpatičnim izgledom, a postavljen je na K1 platformu. Dug je 3595 mm, širok 1595 mm i visok 1575 mm, dok mu je međuosovinski razmak 2400 mm, a namijenjen je prijevozu četiri putnika.

A iako malenih dimenzija, u unutrašnjosti nudi mnogo prostora, s time da se prednja sjedala mogu preklopiti prema naprijed, stražnja klupa je klizna i može se podešavati nagib naslona za 39 stupnjeva. Ako pomaknete stražnju klupu maksimalno prema naprijed, očekuje vas i 301 litra prtljažnog prostora.

Što se pogona tiče, za sada su potvrđeni jednolitreni trocilindrični atmosferski motor koji razvija maksimalnu snagu od 55 kW/75 KS i nudi 95 Nm okretnog momenta, a u ponudi je i jednolitreni turbo benzinac sa 100 KS. Šuška se i kako bi kroz dvije godine mogla stići i električna izvedba, no to još nije potvrđeno.

Cijene u Južnoj Koreji startaju od, preračunato, 10.200 EUR, odnosno od oko 76.000 kuna, a po sličnim cijenama bi na europskom tržištu bio instant hit.

KOMENTARI