Hibridni coupe SUV iz Renaulta: Megane Conquest

Hibridni coupe SUV iz Renaulta: Megane Conquest

Renault će sljedeće godine na europskom tržištu ponuditi coupe SUV Megane Conquest koji će se nuditi s hibridnim i blagim hibridnim motorima, a u ponudi će biti i R.S. Line paket opreme.

Uskoro dolazi gradski coupe SUV iz Volkswagena temeljen na T-Crossu
Volkswagena Nivus je kompaktni coupe SUV koji kod nas stiže sljedeće godine
Stiže li i veći coupe SUV Mazda CX-50?

Nakon Rusije, od sljedeće godine bit će dostupan i u Europi, a riječ je o novom coupe SUV modelu Megane Conquest, koji se u ostatku Europe i u Rusiji naziva Arkana. Za tržište Europe dolazit će s hibridnim i blagim hibridnim pogonima.

Riječ je o E-Tech hibridu sa 140 KS, kakav smo imali prilike isprobati u Cliju na prošlotjednoj prezentaciji, a tu je i 1,3-litreni TCe motor sa 140 KS i 160 KS koji dolaze s 12V mikrohibridnim pogonom.

Tehnologija E-TECH hibrida, koji već pokreću Clio, Captur i Megane, Renaultova je inovacija nastala na temelju iskustva stečenog na električnim vozilima i bolidima Formule 1, a tijekom čijeg je razvoja prijavljeno 150 patenata.

Megane Conquest se ističe coupeovskim linijama, a sam automobil je dug 4.545 mm, širok 1.820 mm i visok 1.576 mm, dok je međuosovinski razmak dug 2.721 mm, a udaljenost karoserije od tla je 205 mm.

Unutrašnjost donosi mnogo prostora za putnike i za prtljagu, a u ponudi je i digitalna instrument ploča, kao i infotainment središnji zaslon koji je među najvećima u klasi, a u Renaultu stavljaju poseban naglasak na kvalitetu i udobnost.

Predstavljanje novog Renault Megane Conquest modela je zakazano za prvu polovicu 2021. godine, kada će se znati sve specifikacije, ali i cijena samog vozila.

KOMENTARI