Grdosija s 428 KS i 560 Nm: novi Nissan Patrol NISMO

Grdosija s 428 KS i 560 Nm: novi Nissan Patrol NISMO

Povodom 70. godišnjice od pojave prvog Patrola, Nissan je za tržište Bliskog Istoka prikazao najnoviju generaciju Patrola koji je prošao kroz ruke sportskog NISMO odjela.

Leaf u Norveškoj najprodavaniji automobil
Nissan omogućuje da vidite nevidljivo
Nissan GT-R NISMO testiran za 2020. godinu

Nissan je  na virtualnom događaju u Dubaiju predstavio novi Patrol NISMO, a kako bi ujedno proslavio i 70. obljetnicu od pojave prvog Patrola, tamo daleke 1951. godine. Posljednja obnova Patrola, na temelju koje je i nastao NISMO model, je bila predstavljena u rujnu 2019. godine.

Patrol NISMO pokreće atmosferski 5,6-litreni V8 motor koji razvija maksimalnu snagu od 428 KS i pritom nudi 560 Nm okretnog momenta, a uparen je sa 7-brzinskim automatskim mjenjačem. To je povećanje od 28 KS u odnosu na ”obični” Patrol V8. Nažalost, Nissan nije objavio koliko traje ubrzanje od 0 do 100 km/h, kao ni maksimalnu brzinu.

No znamo da se vozi na 22-inčnim aluminijskim naplatcima, a dobio je i aerodinamični set spojlera s crvenim detaljima, a straga je LED svjetlo za maglu dizajnirano i postavljeno kao i na bolidima Formule 1. Naravno dorađen je i ovjes, a tu su i Bilstein amortizeri. Poboljšan je i ispušni sustav, kao upravljač.

Unutrašnjost donosi dvobojno uređenje s crvenim detaljima, a tu su i crno-crvena sportska sjedala koja su grijana i hlađena. Dorađena je i središnja konzola s dva zaslona, a tu je i podrška za Android Auto i Apple CarPlay. Za dobar zvuk se pak brine Bose audio sustav s 13 zvučnika.

Nissan Patrol NISMO je namijenjen samo tržištu Bliskog Istoka, a cijena mu kreće od 105.000 USD, odnosno od oko 680.000 kuna.

KOMENTARI