Ford će platiti kaznu od gotovo 20 milijuna američkih dolara radi lažnog reklamiranja

Ford će platiti kaznu od gotovo 20 milijuna američkih dolara radi lažnog reklamiranja

Američki Ford je pristao platiti kaznu u iznosu od 19,2 milijuna američkih dolara radi optužbi kako je iznosio neistine o stvarnoj ekonomičnosti, odnosno potrošnji goriva, ali i nosivosti pojedinih modela.

Ford Ranger u obradi njemačke tvrtke Delta 4×4 postaje još atraktivniji, ali i veći
Rješenje za rupe na cestama
Sin i unuci Stevea McQueena predstavili Ford Mustang Bullitt

Glavni državni odvjetnici 40 američkih saveznih država već neko vrijeme pomno istražuju američki ogranak Forda radi tvrdnji koje se mogu smatrati obmanjujuće, i to radi informacija o ekonomičnosti, odnosno potrošnji, kao i o ukupnoj nosivosti vozila, a riječ je o modelima C-Max Hybrid proizvedenih 2013. i 2014. godine te Super Duty pick-up modela koji su proizvedeni između 2011. i 2014. godine. Kako je rečeno, istraga je pokazala kako je Ford davao lažne informacije o tome koliki put vlasnici mogu prijeći s jednim spremnikom goriva, uz oglašavanje kako stil vožnje neće utjecati na potrošnju, kao i o tvrdnjama kako je ovaj model ekonomičniji od drugih hibrida.

Što se pak tiče nosivosti Super Duty pick-up modela, koji su inače vrlo traženi modeli na tamošnjem tržištu, navodi se kako je Ford namjerno izostavio standardne stavke teretnog modela kao što su auto radio, rezervni kotač i dizalica, a sve kako bi mogao istaknuti veću nosivost tih modela.

Sve to će koštati Ford 19,2 milijuna američkih dolara, a Fordu će biti zabranjeno davanje sličnih lažnih informacija ili prikrivenih podataka, a riječ je o nagodbi, a Kalifornija će dobiti oko 1,2 milijuna dolara za državnu i lokalnu provedbu zakona o zaštiti potrošača. Izgleda kako neki još uvijek nisu naučili da će kazne oko lažnog reklamiranja potrošnje, ali i ostalih podataka, kada-tada zakucati na vrata.

KOMENTARI