Fiat će do 2030. godine u ponudi imati samo električne modele

Fiat će do 2030. godine u ponudi imati samo električne modele

Fiat će nakon 2025. godine postepeno gasiti modele koje pokreću motori s unutarnjim izgaranjem, a do 2030. godine u ponudi će imati isključivo modele pokretane elektromotorom.

Kako vi zovete svoj Fiat 500?
Novi Fiat 500 je veći i dolazi samo s električnim pogonom
Domaćim novinarima predstavljen novi Fiat 500 Hybrid

Nakon što je nedavno lansirana nova generacija modela 500, kojeg pokreću isključivo elektromotori, stigla je i najava kako će do 2030. godine Fiat u ponudi imati isključivo električne modele. Tako će se i novi 500 prodavati usporedno sa ”starim” modelom 500, kojeg pokreću motori s unutarnjim izgaranjem u kombinaciji s blagim hibridnim pogonom. Uskoro bi trebala stići i potpuno nova generacija Pande, koja je najavljena konceptom Fiat Centoventi EV, i koja bi također trebala imati samo električnu izvedbu, a od 2025. godine Fiat će postepeno gasiti sve modele koji su pokretani standardnim motorima s unutarnjim sagorijevanjem.

”Između 2025. i 2030. godine naša će linija proizvoda postepeno postati isključivo električna i to će biti radikalna promjena za Fiat”, izjavio je šef Fiata Olivier François. Također je potvrdio i kako će novi Fiat 500 dolaziti isključivo s električnim pogonom.

Fiat se ovim pridružuje ostalim proizvođačima koji su najavili kako će, uglavnom, do 2030. godine postati isključivo električni brendovi. Iako ima vlastitu platformu koju koristi novi model 500, Fiat ima pristup i platformama ostalih električnih modela u Stellantis grupaciji, pa će i razvoj potpuno novih modela biti lakši i jeftiniji, a hoće li u ponudi Fiata ostati i kompaktni Tipo ili će u ponudi biti samo gradski model, vidjet ćemo kroz nekoliko godina.

KOMENTARI