ELEN uvodi naplatu punjenja automobila na autocestama

ELEN uvodi naplatu punjenja automobila na autocestama

Već od sljedećeg ponedjeljka, 24. siječnja 2022. godine, Hrvatska elektroprivreda uvodi naplatu punjenja automobila na ELEN punionicama, no za sada će se naplaćivati punjenje samo na lokacijama uz autoceste.

Stiže još jači Nissan Leaf s baterijom puno većeg kapaciteta
Karbonski Ford GT
Počeo je Mondial de l’Automobile (Paris Motor Show 2018)

Već dugo je kod nas punjenje električni automobila na javnim punionicama uglavnom bilo besplatno, no već od sljedećeg ponedjeljka, 22. siječnja 2022. godine Hrvatska elektroprivreda uvodi naplatu na svojim ELEN punionicama. U ostatku svijeta se punjenje automobila na javnim punionicama već odavno plaća, a sada se polako počinje naplaćivati i kod nas.

No za sada naplata će se vršiti samo na punionicama koje su postavljene uz autoceste, dok će ostale ELEN punionice i dalje biti besplatne. Ovo je popis svih naplatnih ELEN punionica:

Autocesta A1: Vukova Gorica, Brinje Istok, Brinje Zapad, Janjče Istok, Janjče Zapad, Zir Istok, Zir Zapad, Kozjak Jug, Kozjak Sjever, Nadin Jug, Nadin Sjever, Prokljan Jug, Prokljan Sjever i Rašćane Gornje.

Autocesta A2: Lepa Bukva

Autocesta A3: Spačva, Babina Greda, Dragalić Jug, Gradna Jug, Gradna Sjever, Novska Jug, Novska Sjever, Križ Jug, Križ Sjever, Rastovica, Lučko Jug i Lučko Sjever.

Autocesta A4: Ljubeščica Istok i Ljubeščica Zapad.

Autocesta A6: Cernik i Lepenica Sjever.

Što se pak same naplate tiče, postoje dnevne i noćne tarife, a razlike su i na koji priključak ste spojeni, a detaljan cjenik naplate ELEN punionica donosimo u nastavku:

KOMENTARI