ELEN ukida višu i nižu tarifu punjenja, a po ljeti skuplje punjenje na autocestama

ELEN ukida višu i nižu tarifu punjenja, a po ljeti skuplje punjenje na autocestama

ELEN od 01.06.2023. godine donosi novi cjenik punjenja, a najveća novost je što više nema povlaštene, takozvane noćne, tarife punjenja, već se čitavo vrijeme naplaćuje skuplja tarifa.

A sada nešto potpuno drugačije iz Toyote: C+WALK T je baterijsko električno vozilo na tri kotača
Toyota je u 25 godina uspjela prodati preko 15 milijuna hibridnih vozila
Toyota najavljuje kompaktni električni SUV konceptom bZ Compact SUV

ELEN donosi novi cjenik punjenja vozila u gradovima i na autocestama koji počinje vrijediti od 01.06.2023. godine. Najveća je novost ukidanje takozvane noćne tarife, tijekom koje je cijena punjenja bila povoljnija, pa je sada tijekom 24 sata ista cijena punjenja – 0,29 eur/kWh na punjačima snage do 22,1 kW, odnosno 0,40 eur/kWh na punjačima snage od 22,2 kW do 50 kW. Ograničenje punjenja je i dalje 180 minuta za slabije punjače, odnosno 60 minuta za snažnije punjače.

Druga važna novost je uvođenje „ljetne tarife“ punjenja na autocestama. Naime, stare cijene punjenja će i dalje biti aktualno na autocestama, ali samo u razdoblju od 01.10. do 31.05., dok je uvedena nova „ljetna tarifa“ koja donosi gotovo 30 % više cijene punjenja!Sve cijene punjenja možete vidjeti i usporediti na priloženim fotografijama. Izgleda kako je i HEP odlučio „oderati“ turiste, kako domaće, tako i strance!

KOMENTARI