ELEN ukida višu i nižu tarifu punjenja, a po ljeti skuplje punjenje na autocestama

ELEN ukida višu i nižu tarifu punjenja, a po ljeti skuplje punjenje na autocestama

ELEN od 01.06.2023. godine donosi novi cjenik punjenja, a najveća novost je što više nema povlaštene, takozvane noćne, tarife punjenja, već se čitavo vrijeme naplaćuje skuplja tarifa.

Električni Lexus RZ 450e je “najbolji dekarbonizirani automobil godine”
Ovo je potpuno novi Renault Master
Održan Peugeot E-Lion Day: novi električni SUV E-3008 stiže u drugoj polovici godine

ELEN donosi novi cjenik punjenja vozila u gradovima i na autocestama koji počinje vrijediti od 01.06.2023. godine. Najveća je novost ukidanje takozvane noćne tarife, tijekom koje je cijena punjenja bila povoljnija, pa je sada tijekom 24 sata ista cijena punjenja – 0,29 eur/kWh na punjačima snage do 22,1 kW, odnosno 0,40 eur/kWh na punjačima snage od 22,2 kW do 50 kW. Ograničenje punjenja je i dalje 180 minuta za slabije punjače, odnosno 60 minuta za snažnije punjače.

Druga važna novost je uvođenje „ljetne tarife“ punjenja na autocestama. Naime, stare cijene punjenja će i dalje biti aktualno na autocestama, ali samo u razdoblju od 01.10. do 31.05., dok je uvedena nova „ljetna tarifa“ koja donosi gotovo 30 % više cijene punjenja!Sve cijene punjenja možete vidjeti i usporediti na priloženim fotografijama. Izgleda kako je i HEP odlučio „oderati“ turiste, kako domaće, tako i strance!

KOMENTARI