Dva nova Mini John Cooper Works modela

Dva nova Mini John Cooper Works modela

Mini John Cooper Works bit će dostupan u dvije karoserijske izvedbe

Bez krova na visokoj peti: Novi Volkswagen T-Roc Cabriolet stiže u svibnju
Porsche Boxster slavi 25. rođendan uz specijalnu ograničenu seriju 25 Years
Fokusiran na vozača i elegantan: novi Continental GT

Hatch i Convertible su dvije različite izvedbe u kojima će od proljeća 2019. biti dostupan Mini John Cooper Works. Kombinacija performansi, upravljivosti i aerodinamičnog dizajna donijet će poboljšanja standardne opreme, uz istovremeno zadovoljavanje strogih Euro 6d emisija ispušnih plinova.

Dvije karoserijske izvedbe bit će prepoznatljive po vanjskim i unutarnjim oblogama od piano crnih materijala, sjedala će biti kožna dok će 17-inčni naplatci od lagane legure u crnoj boji također biti dio standardnih specifikacija.

Nadalje, standardno će dolaziti prednja i stražnja LED svjetla, automatska prednja svjetla, senzor za kišu, a u interijeru će budući vlasnici uživati u ambijentalnom osvjetljenju dok će se vani projicirati logo Mini.

Oba Mini John Cooper Works modela dolazit će s benzinskim filtrom za čestice tako da će od sada svi novi Mini modeli imati filtar za čestice kao dio tehnologije ispušnih plinova, čime se ukupno smanjuju emisije čestica u cijelom Mini asortimanu vozila. Filtar za čestice benzina integriran je u standardni sportski ispušni sustav tako da se istovremeno osigurava i sportski zvuk u vožnji. Vrlo je bitno za naglasiti kako uvođenje najnovije tehnologije za smanjenje onečišćenja neće negativno utjecati na potrošnju goriva ili emisije CO2 tih modela.

Mjenjači će u oba modela biti ručni 6-stupanjski i 8-stupanjski automatski Steptronic, a upareni su 2.0 benzinskim četverocilindričnim motorom snage 231 KS, uz Mini TwinPower Turbo tehnologiju. Uz ručni mjenjač Mini John Cooper Works će s mjesta do 100 km/h ubrzavati za 6,3 sekunde, a uz automatski za 6,6 sekundi.

KOMENTARI