Dotjerani Citroen C3 donosi novi dizajnerski potpis marke, ali i nove tehnologije

Dotjerani Citroen C3 donosi novi dizajnerski potpis marke, ali i nove tehnologije

Već u lipnju na tržište stiže obnovljeni Citroen C3, najprodavaniji model Citroena u svijetu s prodanih preko 750.000 primjeraka od kraja 2016. godine, odnosno preko 4,5 milijuna izrađenih primjeraka od pojavljivanja prve generacije 2002. godine.

Specijalna edicija: Citroen C3 Elle
TEST Citroen C3 1.2 PureTech 82 Feel
Testiramo: Citroen C3 s 1.2 PureTech benzinskim motorom snage 82 KS

Obnovljeni Citroen C3 je dobio čast da bude prvi Citroen s novim dizajnerskim identitetom marke koji donosi moćniji prednji kraj sa ševronima i kromiranom letvicom koja se proteže do LED dnevnih svjetala (ovisno o modelu) i time dodatno pojačavaju dojam visine prednjeg dijela, a odmah je uočljiv i oblik novih LED svjetala koji sada dolaze na svim modelima serijski. Novi vizualni identitet marke je preuzet s koncepta CXPERIENCE koji je bio predstavljen 2016. godine.

Vizualne promjene su minimalne, no zahvaljujući novim bojama, Spring plavoj i Elixir crvenoj, novom paketu Color, novoj boji krova i krovnim naljepnicama i vanjskih ukrasnih elemenata, novi C3 nudi čak 97 različitih kombinacija vanjskog uređenja, što je gotovo tri puta više nego do sada, kada je bilo dostupno 36 kombinacija.

Iako se vizualno nije puno mijenjala, unutrašnjost je poboljšana novim sjedalima Advanced Comfort, koji su poznati iz većih modela, a ističu se po dodatnoj širini, dobroj potpori u lumbalnom dijelu, ali i podebljanoj pjeni te vozačevom naslonu za ruke, a sve kako bi vožnja bila što udobnija. Tu su i nove opcije uređenja unutrašnjosti – Techwood koja u prostor unosi toplinu, dok opcija Emeraude unosi dinamičnost.

ConnectedCAM kamera se može i dalje ugraditi, a kako je spojena na internet lako s nje možete dijeliti fotografije i video s putovanja. Ako se dogodi sudar, automatski sprema video snimku pola minute prije sudara i minutu poslije sudara. 7-inčni multimedijalni zaslon ima Mirror Screen opciju s podrškom za Android Auto i Apple CarPlay.

Ponuda motora je ostala ista, pa se nude trocilindrični benzinci s 83 KS (ručni mjenjač s 5 brzina) i 110 KS (ručni mjenjač sa 6 brzina ili automatik sa 6 brzina), dok je u ponudi i jedan dizelski motor sa 100 KS u kombinaciji s 5-brzinskim ručnim mjenjačem. Obnovljeni Citroen C3 na naše tržište stiže u lipnju, a početna cijena će se kretati između 90.000 i 95.000 kuna.

KOMENTARI