Novi električni Citroen C3 će imati cijenu manju od 25.000 eura

Novi električni Citroen C3 će imati cijenu manju od 25.000 eura

Sljedeće godine stiže potpuno nova generacija Citroena C3, a prema najavama, električna bi izvedba trebala koštati manje od 25.000 eura.

Prva teaser fotografija potpuno nove generacije Lancije Ypsilon
Opel predstavlja novi Movano, a naglasak stavlja na električnu izvedbu
Ovo je potpuno novi Renault Master

Osim u benzinskoj izvedbi, potpuno novi Citroen će biti dostupan i u potpuno električnoj izvedbi e-C3, dok dizel izvedbi vjerojatno neće biti u ponudi. No ono o čemu se najviše govori je činjenica kako bi električna izvedba trebala koštati manje od 25.000 eura. Thierry Koskas, CEO Citroena je rekao: „Bit će to snažan prodor na tržište, jer u trenutku predstavljanja ni jedan drugi automobil neće nuditi tri glavna aduta – napravljen u Europi, imat će sve karakteristike koje se od njega očekuju, a početna će cijena biti ispod 25.000 eura“.

Tako bi novi e-C3 trebao imati autonomiju od preko 300 km, dok će mu dužina biti oko 4 metra. Bit će postavljen na Stellantisovu Smart Platformu, a koja korijene vuče iz postojećih CMP i e-CMP platformi koje su se do sada koristile samo u Južnoj Americi i Indiji. To su sve informacije koje su poznate, a više će biti poznato do kraja godine, kada se očekuje premijera nove generacije Citroena C3, dok će prodaja krenuti tek u početkom sljedeće godine.

KOMENTARI